Binali Yıldırım'dan Kanal İstanbul açıklaması
AA

kanalistanbul

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kanal İstanbul Projesine değinen Yıldırım, proje için küçük ölçekli bir yasal düzeleme yapılmasının planlandığını dile getirdi. Yıldırım, Kanal İstanbul Projesi'nin güzergahının belirlendiğine yönelik bazı spekülasyonların olduğuna dikkati çekerek, "Kanal İstanbul Projesi gerçekleştirilecek ama biz bugüne kadar projeyle ilgili bir güzergahı resmen tanımlamadık. Herkes fal bakıyor, istihareye yatıyor, 'kanal buradan geçecek' diye satış yapıyor. Bu spekülasyonların önüne geçmek istiyoruz derdimiz o" diye konuştu.

5 GÜZERGAHTA ÇALIŞMA YAPILIYOR

Yıldırım, projede 5 güzergahta çalışma yapıldığını belirterek, "Çalışma yapılanlardan bir tanesi karşılaştırmalı olarak gerekli incelemeler tamamlandığında güzergah olarak ortaya ön plana çıkmış olacak. Bunun için de zaman çok uzun değil, bu yılın ikinci yarısından itibaren güzergahla ilgili her türlü sorun çözülmüş olur" ifadesini kullandı.

5 YIL İÇİNDE BİTECEK

Projenin nasıl ihale edileceğine ilişkin değerlendirmelerin sürdüğünü belirten Yıldırım, "Bir alternatif finansman temin ederek kendimizin yapması, diğeri ise kamu özel ortaklığı şeklinde olması. İkisi üzerinde de çalışıyoruz. Önemli olan çok hızlı şekilde finansman ve teknik sorunlar yaşamadan işi bitirmek. Başladığımız da 4 bilemediniz 5 yıl içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. 2023 hedefleri arasında yer alan bir proje, inşallah her şey yolunda giderse daha önce de bitme ihtimali var" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)