Binasını yenilemek isteyenlere faizsiz kredi müjdesi
AA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Hacılar ilçesindeki Hacılar Belediyesi Kentsel Dönüşüm 1. etabının temel atma törenine katıldı.

Binasını yenilemek isteyenlere faizsiz kredi müjdesi

"ŞEHİRLERİMİZİ BİR AN ÖNCE YENİLEMEMİZ LAZIM"

Özhaseki, "Kader denilebilir, hocalarımız diyebilir ama bizi, belediyeleri, mühendisleri, yani teknik elemanları burasının çok ilgilendirmemesi lazım. Dos doğru iş yapmamız lazım, sağlam binalar yapmamız lazım, teknolojiyi kullanmamız lazım ve neticesinde de rahat etmemiz lazım. Bundan bir kaç yıl önce Japonya’ya bir seyahatimiz oldu. Orada çok büyük depremler oluyor ama can kaybı neredeyse hiç olmuyor. Bizler Müslüman insanlarız, bizler tarihiyle övünen insanlarız. Türkler olarak, 'geçmişte onlarca devlet kurmuş, medeniyet kurmuş insanlarız' diye hep övünüyoruz. Niye bu konu geldiği zaman bir Japonlar kadar olamıyoruz? Niye orada 7 şiddetinde bir deprem olduğunda hiç kimse ölmüyor? 7 şiddetinde buralarda bir deprem olduğunda yüzlerce insan ölüyor. Bunu kaderle izah edebilir miyiz? Böyle bir yaklaşım olur mu? İhmal bizde, suç bizde, günah bizde o yüzden bizim şehirlerimizi bir an önce yenilememiz lazım. İşte buralardan başladık ve takipçisiyiz."

Binasını yenilemek isteyenlere faizsiz kredi müjdesi

SIFIR FAİZLE FİNANS DESTEĞİ

Bakan Özhaseki Milliyet'e ayrıca bir röportaj verdi. Bu röportajında Bakan, yeni kentsel dönüşüm yasası çıkarılacağını vurgulayarak, "Eğer vatandaştan bakanlığa kadar uzanan süreçte belediyeler tabi en başta topluca bir seferberliğe geçersek bu dediğimiz rakamı tuttururuz. Burada ne tür destekler var. Birincisi eskiden beri gelen kira yardımları var. 800/900 TL aylık, kimi zaman 36 ay kadar süren bina bitene kadar kira yardımında bulunuyoruz. Arkasından eğer kendi binasını dönüştürmek istiyorsa, bankadan faiz almışsa, yüzde 4 faizine biz destek oluyoruz. Ama inşallah yeni yasa da çok daha büyük oranda faizine katlanacağız. Yani finans bulunacak faizini biz karşılayacağız. Elimizdeki imkanları seferber ettiğimizde sıfır faizle finans desteği vereceğiz. Hem şahıslara vereceğiz, hem de belediyelere vereceğiz. Biraz belki masraf alınabilir. Onun dışında bir şey talep etmeyeceğiz." diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)