Boğaziçi Köprüsü trafiğe kapatıldı

Boğaziçi Köprüsü trafiğe kapatıldı

Taksim Meydanı ve çevresinde çıkan olayları protesto eden bir grup D-100 Karayolu Acıbadem mevkiinden yürüyüşe geçti. Yürüyüş nedeniyle D-100 karayolu trafiğe kapandı. Grup şu sıralar, Boğaziçi Köprüsü'nü kullanarak Taksim'e doğru yürüyor. Gezi Parkı'na dün sabah 05.00'te başlayan polis müdahalesi de yer yer devam ediyor.

BEŞİKTAŞ'TA EYLEM DEVAM EDİYOR

Taksim çevresinde eylem yapan küçük gruplar polis tarafından dağıtılırken, Beşiktaş'ta iki ayrı noktada eylemler sürüyor.

Beşiktaş'ta ise Barbaros Bulvarı ve Çırağan Caddesi olmak üzere iki ayrı noktada çöp konteynerleriyle barikat oluşturan eylemciler, polisle çatışıyor. Polisler de biber gazı ve tazyikli suyla eylemcilere müdahale ediyor.

Köprüden kareler

GERGİN GECE

Havanın kararmasıyla birlikte sayıları daha da artan gruplar Harbiye, İstiklal, Gümüşsuyu ve Dolapdere'den Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Ancak, Taksim Gezi Parkı'nın etrafını demir bariyerlerle kapatan çevik kuvvet ekipleri alana girişlere izin vermedi.

Meydana çıkmak isteyen gruplara polis, biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Göstericilerin Gezi Parkı'nı çevreleyen barikatları ateşe verdiği belirtildi. Müdahalede kullanılan biber gazı nedeniyle Taksim'in üzeri gaz tabakasıyla kaplandı.

HELİKOPTERDEN GAZ

Güvenlik güçleri ayrıca havadan da bölgedeki gelişmeleri takip etti. İddiaya göre göstericilere polis helikopterinden de gaz bombaları atıldı. Çıkan olaylar sırasında çok sayıda kişi de yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla Taksim ve çevre ilçelerdeki hastanelere sevk edildi.

Öğle saatlerinde Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun 63 olarak açıkladığı gözaltı sayısı da akşam ve gece saatlerinde devam eden gözaltılarla artmış durumda.

NASUH MAHRUKİ YARALANDI

Gece saatlerinde çıkan olaylarda yaralananlar arasında AKUT yöneticisi Nasuh Mahruki de var. Çıkan olaylarda bacağından yaralanan Nasuh Mahruki olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.