Bordo Bereliler'in PKK'lı avı İngiltere'yi endişelendirdi
Detay Haber

Bordo Bereliler'in PKK'lı avı İngiltere'yi endişelendirdi

İngiliz basınında bir çok gazete ve medya organı, "Türk ordusu, Kuzey Irak'a girdi, PKK'ya ağır darbe vurdu" diye yazarak, uluslararası camiaya, 'Acil Türkiye'ye müdahale edin' çağrısında bulundu.

"TÜRKİYE'NİN PKK OPERASYONLARI DURDURULMALI"

Takvim gazetesinde yer alan habere göre; Daily Telegraph, Independent, The Times, BBC ve The Guardian, Bordo Bereliler'i manşetlerine taşıdı. Birbirinden farklı rakamlar veren ve Bordo Bereliler'in en az 400 PKK'lıyı öldürdüğünü, 12'si bomba uzmanı 100 teröristi de paketleyip Türkiye'ye getirdiğine dikkat çeken gazeteler, dünyaya çağrı yaptı. Dağlıca saldırısından sonra sınır ötesine geçen Bordo Bereliler'in PKK'ya ağır kayıplar verdirdiğini belirten İngilizler, buna bir müdahalenin şart olduğunun altını çizdi.

PKK'nın zor durumda kaldığı, Kuzey Irak yönetiminden de hiç destek bulamayan teröristlerin yok oluşunu, sadece uluslararası camia ile durdurabileceğini düşünen İngilizler, Türkiye'deki bir kısım medyanın da desteğiyle amacına ulaşmak istiyor.

Daha önceden istihbarat alamamanın da paniğini yaşayan İngilizler'in, Ortadoğu'daki gücünün azalması nedeniyle yeni yollara başvurabileceğinin de altı çizildi.

Bordo Bereliler'in PKK'lı avı İngiltere'yi endişelendirdi