Bosna Hersek'ten Arakanlı Müslümanlara yardım
AA

Bosna Hersek İslam Birliğinin (Diyanet İşler Başkanlığı) talimatıyla cuma namazının ardından ülke genelinde ve Boşnak diasporasındaki tüm cami ve mescitlerde Arakan Müslümanları (Rohingya) için yardım toplandı.

2 YIL ÖNCE DE YARDIM TOPLANMIŞTI

Başkent Saraybosna'daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi'nin başimamı Mensur Malkic, cuma hutbesinde Arakan Müslümanlarına yönelik sürgün ve katliama dikkati çekerek, "İki yıl önce de minberlerimizden Arakan Müslümanlarına yönelik sessiz soykırıma işaret etmiştik. O zaman da bu insanlar için yardım toplayıp kendilerine ulaştırmıştık." dedi.

Bosna Hersek'ten Arakanlı Müslümanlara yardım

Myanmar hükümetinin ülkedeki Müslümanlara yönelik soykırımın son aşamasına geçtiğini vurgulayan Malkic, Arakan Müslümanlarının onlarca yıldır sistematik sürgüne maruz kaldıklarını hatırlattı.

BİNLERCE MÜSLÜMAN ÖLDÜRÜLDÜ

Yüzbinlerce Arakan Müslümanının son yaşananlar nedeniyle evini terk ettiğini ve binlercesinin de öldürüldüğünü aktaran Malkic, "Bu rakamlar, Arakan Müslümanlarının toplam nüfusunun dörtte birine tekabül ediyor. Bu zulüm devam eder, suçlulara karşı hiçbir yaptırım uygulanmazsa Myanmar'da Rohingya diye bir topluluğun varlığından söz edilemeyecek." ifadelerini kullandı.

Bosna Hersek'ten Arakanlı Müslümanlara yardım

ÇOCUKLARIN ÖLÜMÜNE GÖZ YUMUYORLAR

Dünya kamuoyunun yaşananlara karşı tepkisiz kaldığına dikkati çeken Malkic, "Myanmar'da yaşananlar, masum sivillerin, yaşlıların, çocukların ve kadınların öldürülmesine göz yuman ve Rohingyaların karşılaştığı bu soruna çözüm bulamayan dünyanın ayıbıdır." dedi.

Malkic, BM'nin ve diğer uluslararası saygın kuruluşların, tıpkı Bosna'daki savaşta olduğu gibi bir kez daha "dilsiz" kalmasına, yaşananları sessizce izlemesine tepkisiz kalamadıklarını ifade etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)