Bülent Arınç'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama
Ajanslar

bülent arınç

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Bülent Arınç, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı

Arınç, bir gazetecinin sorusun üzerine Paralel Yapı'nın tahliye operasyonunu değerlendirdi. Arınç, "Yetkisiz mahkemenin kararı yok hükmündedir. Gözü karalığın bu kadarına "Pes" denir. Takip edilen yolun kumpasa dönüştüğü görülebiliyor." dedi.

Arınç: Yetkisiz mahkemenin kararı yok hükmündedir İZLE

KKTC SEÇİMLERİ

Arınç, KKTC'de yapılan seçimlere ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Arınç, Kıbrıs seçimlerine ilişkin "Biz KKTC'nin iç işlerine karışmayız. KKTC'ye hiç bir telkinde bulunmadık. KKTC ile Türkiye'nin ilişkisini Ana vatan- Yavru vatan meselesi değil, bu samimi ilişkiler içinde olduğumuz için bir tanımlamadır. Sayın Akıncı'nın açıklamalarına da saygı duymalıyız. Elbette daha iyi işbirliği imkanlarını aramalıyız. Başka ülkelerle işbirliğimiz KKTC'yle işbirliğimize benzemez. Yavru vatan sözcüğü kimseyi gocundurmamalı. KKTC'ye mali konularda çok fazla yardımcı oluyoruz." dedi.

AKTİF SİYASETE VEDA

3 dönem kuralı nedeniyle tekrar milletvekili olamayan Arınç, "Aktif siyaset hayatım 7 Haziran'da bitiyor. Sizlerle artık bir daha bir araya gelemeyeceğiz. Başbakanlık Muhabirlerinden hem helallik istiyorum hemde görevlerinizde başarılar diliyorum ve Alllah'a ısmarladık diyorum."