Çaltı: Sarıgül beni de vurdurdu

Aldığı 'seks kasedi' yarasının hemen ardından "Mustafa Sarıgül'ün Deniz Baykal'ı vurması için tetikçi kiraladığı" iddiasını gündeme getiren CHP'yi emniyet kısmen doğrularken, CHP'yi yalanlayan Sarıgül ile ilgili yeni 'suikast iddiaları' gündeme geldi.

Sarıgül, adam vurdurmaya yabancı değil
Önceki gün kameraların karşısına geçen CHP Genel Sekreteri Önder Sav, "Sarıgül'ün tetikçi Mithat Yılmaz ile Baykal'ı 13 Nisan'da Brüksel'de vurması için 750 bin dolar karşılığında anlaştığının emniyet tarafından bize 1 gün sonra bildirilmişti" konuşmasına, Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Allah CHP'lilere akıl versin" diyerek cevap vermişti. BirGün'e konuşan, Sarıgül'ün başkanlık ettiği belediye meclisinin üyesi olan Dursun Çaltı ise, "Sarıgül, adam vurdurmaya yabancı değil. 10 yıl önce beni de vurdurdu" diyerek yeni bir tartışmanın startını veriyor.

'İlk siyasi intikamını böyle aldı'
İstanbul Şişli'de 35 yıldır siyaset yapan Dursun Çaltı, "Sarıgül'ün siyasete girişi bile olaylıydı" diyerek anlatmaya başlıyor: "SHP döneminde, 90'lı yıllarda İstanbul Osmanbey'deki Gazi Sineması'nda bir ilçe kongresindeydik. Sarıgül, ilçe başkan adayı olmuştu ve karşısına da Muammer Keskin isimli bir arkadaş adaylığını koymuştu. Ben de Keskin'in listesindeydim. O sırada Sarıgül'ün uzaktan akrabası ve hemşehrisi olan İbrahim Atmaca, Sarıgül'ün karşısındaki adayın yanına geçti. Sonrasında o sıralar Sarıgül ile çok sıkı fıkı olan MHP tandanslı mafya babası Fethi Müftüoğlu, Çiftkular mevkisinde Atmaca'yı pusuya düşürerek adamlarıyla döve döve kör etti.

Dönemin Ankara Milletvekili Mehmet Kerimoğlu olayı araştırdı ve Sarıgül'ün organize ettiğini ortaya çıkartınca Sarıgül ihraç edilmişti. Yani şahsın siyasete atılması bile karanlık vukuatlarla olmuştu."

"Sarıgül'e dokunulamıyor"
Dursun Çaltı CHP Şişli İlçe Başkanı'yken, dönemin Şişli Belediye Başkanı Gülay Aslıtürk'ün yolsuzluklarını ortaya çıkardığını ve Aslıtürk'ün açılan davalar nedeniyle Londra'ya kaçtığını hatırlatıyor. O dönemde -yani 2000 yılında- Taner Yılmaz adlı birinin kendisine kurşun sıktığını belirten Çaltı, suikastçinin silaha davrandığı anda ettiği "Gülay Aslıtürk'ün hesabını vereceksin" sözüne ve medyada o dönem bu suikastın Aslıtürk ailesinin misillemesi olabileceğine yönelik haberlere rağmen; saldırının Sarıgül merkezli olduğunu ileri sürüyor. Üstelik bu iddiasında yalnız da değil, çünkü suikastçı Taner Yılmaz'ın Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği ifadede de Sarıgül, azmettiren olarak görünüyor!

Çaltı, iddialarını şöyle anlatıyor:
"Taner Yılmaz beni vurduğu sırada Sarıgül'ün yolsuzluklarını araştırıyordum hatta bir kısmını medyayla paylaşmıştım. Sonra vuruldum. Üstelik vuran bulunamıyordu. O sırada ben saldırı nedeniyle 4-5 ameliyat olmuş, bir süre hastanede yaşamaya başlamışken, sonradan bana kurşun sıkan şahıs olduğu anlaşılan Taner Yılmaz'ın sık sık belediyeye gelerek, 'Nerde ulan benim param!' diye bağırdığı duyulmuş. Hatta şimdi tehlikeye sokmamak için ismini vermeyeyim bir gün, bir meclis üyesi arkadaşım arayarak, 'Ya adamın teki geldi -adamı vurdurdunuz, paramı vermiyorsunuz- diye bas bas bağırınca, apar topar başkanın odasına soktular' diye haber verdi. Sonra saldırıdan 5 yıl sonra, yani 2005'de suikastçi teslim oldu. Sonradan öğrendiğime göre teslim olmasının nedeni, bu Sarıgül'den para isteyip orda burda konuşunca Sarıgül çevresi bunu ölümle tehdit etmiş ve o da korkudan ve intikam isteğiyle Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na gidip teslim olmuş."

Suikastçı Taner Yılmaz, kayıp mı edildi?
Taner Yılmaz'ın Ümraniye Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği dilekçedeyse şu ifade dikkat çekiyor: "Mustafa Sarıgül'ün CHP Genel Başkanlığı için hazırlıklara başlaması üzerine, sanıklar tarafından tanımadığım kişiler ev adresime gelip, ‘Akıllı olacaksın. Bu konuyu sağda solda konuşmayacaksın. Aksi taktirde seni öldürürüz' demek suretiyle ölümle tehdit etmektedirler. Can ve mal güvenliğim kalmamıştır. Başıma istenmeyen bir olay gelirse, sorumluları bu sanıklar olacaktır"

Çaltı, yıllardır Yılmaz'ın ortalarda olmadığına ve ölüp ölmediğinin bilinmediğine dikkat çekerek, konunun etraflıca araştırılması talebinde bulunacak.

‘Savcılık Sarıgül'e dokunmadı' iddiası
Tetikçi Taner Yılmaz'ın Savcılığa verdiği ifadede 35 bin dolar, bir daire ve evlenme masrafları karşılığında Çaltı'yı vurduğu itirafının yanısıra, tetiğin çekilmesi emrinin Mustafa Sarıgül'den geldiği de yeralıyor.

Şişli Cumhuriyet Savcısı Aydın Şen'in bu ifadeye ve Çaltı'nın başvurusuna rağmen, Sarıgül'ün ifadesini almadığını ileri süren Dursun Çaltı, "Şişli Adliyesi'nin bakımından, araba teminine, benzininden başka ihtiyacına kadar her şey belediye tarafından karşılanıyor. Arada öyle bir ilişki var ki böyle bir dava bile kapatılabildi. Tetikçi adam yaralamaktan sadece bir kaç ay yatıp çıktı. Sarıgül'e ve ismi geçen diğer isimlere dokunulmadı" açıklamasını yapıyor.

Mafyavari işlerinin hesabını vermeli
Dava'yı tekrar gündeme getireceğini ve Sarıgül'ün en azından ifade vermesi için tüm hukuki yolları aşındıracağını belirten Dursun Çaltı, "Şu an Baykal'a suikast planıyla meydaya ve yargıya yansıdığı için belki bu kez benim suikast davamda hakkınca görülür. Sarıgül, karanlık ilişkilerinin, sindirme planlarının, mafyavari işlerinin hesabını vermeli" diyerek bol mahkemeli günlerin haberini veriyor.