Cameron: Irak'ta başka bir savaşa dahil olmayacağız

İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiliz askerinin Irak'ta "muharebe alanına girmeyeceğini" ve ülkesinin Irak'ta başka bir savaşa dahil olmayacağını söyledi.

Cameron: Irak'ta başka bir savaşa dahil olmayacağız

Cameron: Irak'ta başka bir savaşa dahil olmayacağız

BBC'ye açıklamalarda bulunan Başbakan Cameron, ülkesinin Irak konusundaki duruşunun gayet açık olduğunu ifade etti. İngiltere'de halkın güvende tutulmasının kendisi için "en önemli ve tek önemli" öncelik olduğunu kaydeden Cameron, IŞİD'in ülkesi için tehdit oluşturduğunu söyledi.

''IŞİD'İN BOZGUNA UĞRATILMASI İÇİN IRAK HÜKÜMETİYLE ÇALIŞILMALI''

Cameron, Irak'taki insani krizin yanı sıra siyasi ve aşırıcılık krizinin de İngiltere üzerinde doğrudan bir etkisi olduğunu belirterek, IŞİD'in bozguna uğratılması için Irak hükümeti ve müttefiklerle çalışılması gerektiğini ifade etti. Cameron, "İngiltere Irak'ta başka bir savaşa dahil olmayacak. Kara kuvvetlerimiz muhabere alanına girmeyecek. İngiliz ordusu Irak'a gönderilmeyecek. Evet tüm sahip olduğumuz varlıkları kullanmalıyız. Başkalarına yardımcı olabilmek için IŞİD'e baskı uygulayabilme stratejisinin bir parçası kapsamında diplomasimizi, siyasi ilişkilerimizi, yardımımızı, askeri yeterliliğimizi, uzmanlığımızı kullanmalıyız" dedi.

''KÜRTLERE SİLAH DESTEĞİNE OLUMLU BAKIYORUZ''

Cameron, İngiltere'nin IŞİD'le mücadele eden Kürtlere silah desteği verip vermeyeceğine ilişkin ise Irak'tan İngiltere'ye henüz böyle bir talep gelmediğini ancak böyle bir talep doğrultusunda bunun değerlendirilmesine olumlu baktıklarını söyledi.

İNGİLİZ HAVA KUVVETLERİ IŞİD HAKKINDA BİLGİ TOPLUYOR

İngiliz yetkililer, İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri savaş uçaklarının IŞİD'in faaliyetlerine ilişkin bilgi toplamak için Irak üzerinde uçuş yaptığını belirtiyor. Birkaç Chinook tipi helikopter de şiddet olaylarından kaçan veya mahsur kalan sığınmacılara yardım etmek üzere hazır bekletiliyor.

İngiltere Başbakanı David Cameron dün bir İngiliz gazetesinde yayımlanan makalesinde, "son derece tehlikeli bu terörist hareketle başa çıkılmadığı sürece IŞİD militanlarının İngiltere sokaklarında insanları hedef alacak yeterli güce sahip olma ihtimali bulunduğunu" yazmıştı.