Cem Yılmaz'dan şaka gibi bağış

Cem Yılmaz'dan şaka gibi bağış

Bitlis Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Ayşen Ekerbiçer'in başlattığı kitap kampanyası büyük ilgi gördü. Türkiye'nin pek çok yerinden kampanyaya destek geldiğini söyleyen Ekerbiçer, destek olanlar arasında ünlü isimler de olduğunu dile getirdi. O ünlü isimlerden birinin Cem Yılmaz olduğunu ve kendisinin bir koli kitap gönderdiğini söyleyen Ekerbiçer'in bu açıklamaları üzerine Cem Yılmaz'a tepki yağmaya başladı. Kazandığı parayı ve birbirinden pahalı arabalarını her fırsatta sergileyen Yılmaz'ın, yalnızca bir koli kitap göndermesi eleştiri konusu oldu.

"BİTLİS ANADOLU LİSESİ OKUYOR"

Öğretmen Ayşen Ekerbiçer bundan dört ay önce "Bitlis Anadolu Lisesi Okuyor" adıyla bir kitap kampanyası başlattı. Türkiye'nin birçok yerine yaklaşık 600 e-posta gönderip, yüzlerce telefon görüşmesi yapan Ekerbiçer, başlattığı kampanyasında başarıya ulaştı.

AMAÇ ÖĞRENCİLERİ OKUMAYA YÖNELTMEK

Türkiye'nin dört bir yanından Ekerbiçer'in kampanyasına destek veren yüzlerce gönüllü kolilerce kitap gönderdi. Öğretmen Ekerbiçer, öğrencilerini okumaya yönlendirerek kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmayı amaçladığını belirterek, "Okuma alışkanlığını kazanan öğrenciler her alanda kendilerini geliştiriyor. Her gün son dersimizin 15 dakikasında okulda kitap okuyoruz. Bundan sonraki amacım okulun içine kütüphane kurmaktır. Destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

CEM YILMAZ DA KİTAP GÖNDERDİ

Ayşen Ekerbiçer, başlatmış olduğu kampanyada emeklerinin boşa gitmediğini belirterek, kampanyaya iş adamları, sanatçılar ve toplumun her kesiminden destek geldiğini söyledi.

Ekerbiçer, ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın da bir koli kitap göndererek kampanyaya katıldığını ifade etti. Kendilerine çok sayıda kitap geldiğini anlatan Ekerbiçer, bazı ansiklopedileri ihtiyacı olan köy okullarına göndereceğini de aktardı.