Cemaat gazetesinin IŞİD yalanı
ensonhaber.com

Türkiye, milli güvenlik tehdidi gördüğü terör örgütü IŞİD ile mücadelede, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki bombalı saldırıdan bu yana yeni aşamaya geçti.

TÜRKİYE IŞİD'İ VURDU

ABD’nin öncülük ettiği ‘Özgün Kararlılık Harekatı’ kapsamında Diyarbakır’dan Türk F-16'ları Cerablus ile Azez arasındaki IŞİD'e ait 8 noktaya hava operasyonu düzenledi. Düzenlenen operasyonlarda IŞİD'e ağır darbeler vuruldu.

İNCİRLİK ÜSSÜ'NDEN IŞİD'E BOMBARDIMAN

Adana'da bulunan İncirlik Üssü'nden  havalanan Amerikan uçakları ise birçok kez IŞİD'i vurdu. Bu saldırılarda IŞİD önemli kayıplar verdi.

ERDOĞAN'I TEHDİT ETTİLER

Saldırılar sonrası IŞİD tarafından yayınlanan videolarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açık bir şekilde tehdit edildi.

TERÖRE DESTEK VEREN ÜLKELER ARASINDA GÖSTERMEK İÇİN

Ancak Cemaat'e yakınlığıyla bilinen Bugün gazetesi, bugünkü manşetinde 'Türkiye'yi teröre destek veren ülkeler arasında göstermek için' yeni bir algı çalışmasına başladı.

PKK MEDYASI-CEMAAT- CUMHURİYET

Gazete, PKK medyası ve Can Dündar yönetimindeki Cumhuriyet ile benzer bir manşet atarak  IŞİD'e silahların Şanlıurfa'da bulunan Akçakale Gümrük Kapısı'ndan sevk edildiğini iddia etti.

Cemaat gazetesinin IŞİD yalanı

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: DÜZMECE HABER İLE KAMUOYU YANILTILIYOR

01.09.20145 tarihinde Bugün Gazetesinde yayınlanan aslı olmayan düzmece haberde kamuoyunu yanıltarak, algı oluşturmaya yönelik içerik bulunması üzerine açıklama gereği duyulmuştur. 1. Işid terör örgütünün Akçakale Gümrük Kapısını ele geçirdiği 07.01.2014 tarihinden itibaren gümrük kapımız araç giriş-çıkışına kapatılmış olup; bu durum halen devam etmektedir.

SURİYELİLERİN EŞYALARI SİLAH GİBİ GÖSTERİLDİ

2. İlimiz Akçakale sınır kapısında Gümrük Müdürlüğüne ait güvenlik kameralarından alınan fotoğraflarla hazırlanan yalan haberde, ülkelerine dönüş yapan Suriyelilerin beraberlerinde götürdükleri eşyaların görüntüleri “silah yapımında kullanılıyor” şeklinde gösterilmiştir.

SU DEPOSU BOMBA OLARAK GÖSTERİLDİ

3. Yaşanan savaşın ağır yıkımlarını ortadan kaldırmak ve yeni bir yaşam alanı oluşturmak amacıyla bölge halkının dönüşleri sırasında; su deposu olarak kullanılan varilleri bomba, sondaj kuyusu için gerekli boruları havan topu, elektrik şebekesi için kullanılacak kabloları da patlayıcı düzeneği olarak yayınlamışlardır. Yayınlanan fotoğraflardaki malzemelerin gümrük mevzuatı açısından yolcu eşyası olarak suç unsuru taşımadığı açıktır.

YPG ARACINI IŞİD ARACI GİBİ GÖSTERDİLER

Yayınlanan haberin içeriğinde yer alan iş makinesinin metal bloklarla kaplandığı ve Işid militanının önünde poz verdiği fotoğrafa “O Metal Levhalar Böyle Silaha Dönüşüyor” ibaresini yazarak aracın üstündeki YPG ibaresini silmeyi unutması haberin ne kadar asparagas olduğunun apaçık delilidir.

IŞİD İLE MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR

Akçakale gümrük sahası 90 adet kamerayla 24 saat izlenmektedir. Ayrıca, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünce yapılan operasyonlarda Işid terör örgütüne yardım ve yataklık yapan, lojistik destek sağladığı tespit edilen 5 (beş) kişi hücre evlerinde patlayıcı yapımında kullanılabilecek gerçek malzemelerle yakalanarak haklarında yapılan adli tahkikat neticesinde tutuklanmıştır.