Cemaat'in Türkçe sevdası da yalan mı İZLE

Türkiye hafta sonu kumpas iddiaları kapsamında Cemaat'e yönelik operasyonla uyandı.

Tek Türkiye ve Şefkat Tepe dizilerinin yapımcı ve senaristlerinin yanı sıra, Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı da polis tarafından gözaltına alınarak ifade için emniyete götürüldü.

Cemaat'in Türkçe sevdası da yalan mı İZLE

Emniyet önünde bekleyiş İZLE

YARDIM ÇAĞRILARI İNGİLİZCE

Geçtiğimiz yıl 17 Aralık'ta hükümeti yıkma düşüncesine varacak kadar gözü dönen cemaat, o gün bugündür en azılı muhaliften daha muhalif davranıyor. Yıllardır Türkiye'nin yanı sıra yurtdışında da faaliyette olan Cemaat, yurtdışından destek bulabilmek için de İngilizce dövizlerle yardım çağrısı yaptı.

TÜRKÇE OLİMPİYATLARIYLA ÖVÜNÜYORLAR

Yurtdışındaki Türk okulları ve her yıl düzenlenen Türkçe olimpiyatlarıyla "Tüm dünyaya Türkçe öğretiyoruz" iddiasında olan cemaat, sadece ve sadece yabancı ortaklarından destek bulabilmek için imdat mesajlarını İngilizce dövizlerle verdi. Devletin içindeki casuslarıyla, operasyonu bile günler öncesinden bilen cemaatçiler, önceden hazırladıkları İngilizce ve Türkçe pankartlarla dünyaya "yardım" çağrısında bulundu.

Cemaat'in Türkçe sevdası da yalan mı İZLE

Polis Ekrem Dumanlı'yı gazeteden aldı İZLE

YARDIM ÇAĞRISI ANINDA YANIT BULDU

Cemaatin yardım çağrısı, pazar günü olmasına rağmen Avrupa ve Amerika'da anında yankı buldu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünden, Avrupa Parlamentosu yöneticilerine kadar birçok politikacı cemaate yönelik operasyon sonrası açıklama üstüne açıklama yaptı.