CHP 3 katlı tüp geçit projesine karşı çıktı

tüp geçit

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan İstanbul Boğazı'na yapılacak 3 katlı İstanbul Metro ve Karayolu Boğaz Geçişi Projesi bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşüldü.

Pazartesi günü İBB Meclisi'nde komisyona havale edilen proje, bugün İmar ve Bayındırlık ile Ulaşım ve Trafik Komisyonu’nun ortak raporu olarak Meclis gündeminde tartışıldı.

CHP İADE İSTEDİ

CHP, konunun STK’lar tarafından görüşülmeden, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı ile İBB bürokratları tarafından projelendirilip hayata geçirilmek istendiği gerekçesiyle, söz konusu raporun müdürlüğüne iadesini istedi.

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

CHP’nin teklifi İBB Meclis’inde Ak Partililerin oy çokluğuyla reddedilip, oylamaya geçildi. Rapor, CHP’nin ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

3. Tüp Geçit tanıtım filmi HD TIKLA İZLE

PROJENİN ROTASI

Projenin rotası; Tüp geçit, Hasdal Kavşağı ile Ümraniye arasında yapılacak. Yeni metro hattının Kadıköy - Kartal- Yenikapı- Sarıyer metrolarıyla bağlantısı olacak.

6.5 MİLYON İNSANA HİZMET VERECEK

Mega tünelin TEM, E5 ve 3 köprüyle de karayolu bağlantısı olacak. Çapı 18.80 metre olacak tünelin deniz yüzeyindeki derinliği 110 metreyi bulacak. Tünelin 3 katlı kesiminin uzunluğu ise 6.5 km olacak. Proje, bağlantıları ile birlikte toplamda 6.5 milyon insana hizmet verecek.