CHP grup toplantısında Kılıçdaroğlu'nun konuşması
ensonhaber.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan kısımlar şunlar;

"CUMHURİYET YAZARLARI İÇİN UMARIM ADALET TECELLİ EDER"

"Cumhuriyet gazetesi bütün ömrü FETÖ'yle mücadeleyle geçmiş bir gazetedir. Şimdi bu gazetenin yazarlarını alıyorsunuz, FETÖ'yle irtibatlandırıyorsunuz. Umarım bu arkadaşlar için adalet tecelli eder de duruşmadan sonra serbest bırakılırlar.

Kadri Gürsel küçük çocuğunu kucaklamak istiyor, izin verilmiyor. Ahmet Şık'a soruyorlar: 'Servetin ne?', 'Tek servetim kızım.' diyor. Cumhuriyet gazetesi iddianamesini hazırlayan savcı da FETÖ'den yargılanan bir savcı.

Kılıçdaroğlu: Atatürk'e dil uzatanlarda ahlak var mı VİDEO

"SEVR'LE OSMANLI SINIRLANDIRILDI"

Sevr Anlaşması; imzanlandığında 5,5 milyon kilometrekarelik alan 470 bin kilometre kareye düştü. 36. maddesinde padişah İstanbul'da oturabilir diyor ama Osmanlı şartları yerine getiremezse İstanbul'u işgal edebilirlerdi. Osmanlı Devleti de buna imza atıyor. İzmir'in egemenliğinin Yunanistan'a verilmesine de Osmanlı imza atıyor. Osmanlı'nın kara ordusunu da 50 bin kişiyle sınırlandırıyorlar.

CHP grup toplantısında Kılıçdaroğlu'nun konuşması

"ATATÜRK'E DİL UZATANLARDA AHLAK VAR MI?"

Sevr için Gazi Mustafa Kemal; 'Yaşama hakkımızı inkar eden Sevr Anlaşması mevcut değildir.' diyor ve tanımıyor. Anadolu'da mücadeleler yapıldı, milletin azim ve kararlığı üzerine yeni bir Cumhuriyet ilan edildi.

Sevr'den 3 yıl sonra Lozan masası kuruldu. Atatürk şöyle anlatır; 'Bu antlaşma Türk milletine karşı yüzyıldan beri hazırlanmış suikastin sonlandırıldığının ve siyasi bir zaferin eseridir.' diyor. Lozan 470 bin kilometre kareye düşen vatan toprağını 736 bin kilometrekareye çıkarmıştır. Atatürk'e dil uzatanlarda vicdan, ahlak, vatan sevgisi var mıdır? Lozan'ı küçümseyenlerde vicdan, ahlak var mıdır?

"TÜRKİYE LOZAN'DAN SONRA TOPRAK KAYBETTİ"

Lozan'dan sonra 15 yılda Türkiye toprak kaybetti. 12 Adalar'ı Yunanistan'a verdiler, Süleyman Şah Türbesi'ni koruyamadınız. Sen önce onun hesabını vereceksin. Dış politika ciddi iştir. İç politikaya malzeme edilmez. Türkiye bugün dünyadan soyutlanmıştır, herkesle kavgalıdır."