CHP'den içtüzük değişikliğine tepki
Ajanslar

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, içtüzüğün Meclis kapanmadan AK Parti tarafından değiştirilmeye çalışılacağını söyledi.

İçtüzük değişikliğine anamuhalefet partisi olarak direneceklerini aktaran Özel, "Milletvekilinin söz söyleme hakkına dokundurtmayız" dedi.

CHP DEĞİŞİKLİĞE KARŞI

AK Parti'nin bu konuda uzlaşı arayışı içinde olması gerektiğini de ifade eden Özel, içtüzüğün muhalefete rağmen değişmesi durumunda parti olarak ne yapacaklarını da şöyle anlattı: "Halkın kürsü hakkını kısıtlattırmayız. Halkın vekilinin söz söyleme hakkına dokundurtmayız. Ama halkımız için, daha etkin bir yasama için, onların şikayetlerine biz anlayış gösterelim bizim taleplerimize de onlar anlayış göstersin. İçtüzük değişikliği bir partinin demesiyle olmaz. Olursa, tek başına yaparsa, önce demokratik itiraz. Bütün içtüzük kurallarını kullanarak gerekli çabayı sarfetme. Kaba kuvvetse halkımız için göğsümüzü siper etme, halkın kürsüsüne sahip çıkma. Olmadı, kaba kuvvetle yaptılar, bir yandan anayasa mahkemesine itiraz, bir yandan da eski içtüzüğü uygulamak için her gün çatır çatır fiilen kısıtladıkları maddelere uymama. Hodri meydan."