CHP'li Genç'e kınama cezası

CHP'li Genç'e kınama cezası

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e yönelik sözleri nedeniyle kınama cezası verildi.

Mevzuattaki özürlü, sakat, çürük ifadelerini ''engelli'' olarak değiştiren tasarının görüşmelerine, verilen aranın ardından devam edildi.

BAHÇEKAPILI TEPKİ GÖSTERDİ

AK Parti Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, yerinden söz alarak, ''Bu salonda adı Kamer Genç olan bir kişi var, bütün işi gücü, gelip burayı karıştırmak ve sonra da kaçmak, biraz önce olduğu gibi. Kendisi bu davranışlarıyla, yok olan itibarını herhalde canlı tutmaya çalıyor. Milletvekilliğini, gürültü etmek, gürültü kirliliği olarak değerlendiriyor herhalde'' diye konuştu.

Bahçekapılı, fikir olmayan kafada, küfür olacağını ifade ederek, ''Seçim çalışmaları sırasında Tunceli'de bazı dernekler, bu kişinin düşkün ilan edilmesi için çağrıda bulundu. Bugün o çağrının ne kadar haklı olduğuna tanık olduk. Kendisini lanetliyorum, protesto ediyorum'' dedi.

Bahçekapılı, Genç'e, içtüzüğe göre kınama cezası verilmesini istedi.

VURAL: ''ÖZÜR DİLESİN''

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, bir bakana, bir hanımefendiye böyle bir konunun, kişisel atıfla dile getirilmesinin rencide edici olduğunu belirterek, özür dilenmesi gerektiğini kaydetti.

Birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, Türkçe ve güzel şekilde, hakaret etmeden Meclis'te konuşmak gerektiğini vurgulayarak, bu nedenle Genç'e İçtüzüğün 163. maddesi uyarınca kınama cezası verilmesini teklif etti.

GENÇ ADINA ÖZÜR DİLEDİ

Genç'in Genel Kurul'da olmaması nedeniyle savunma yapmak üzere kürsüye CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu geldi.

Türkiye'nin bütün kadınlarının, kendilerinin anneleri, bacıları, her şeyleri olduğunu dile getiren Aslanoğlu, ''Kurtuluş Savaşı'nda da her şeyimizdi. Sayın milletvekili, sayın Bakan'ın şahsını kast ettiyse, tüm hanımlardan özür diliyorum. Genç adına herkesten özür diliyorum. Atatürk, kadınlara bu hakları verdi. Genç, genelleme yaparken özelleme yaptıysa yine özür diliyorum. Meclis'te bu duyarlılığa çok teşekkür ediyorum. Keşke kadınlara karşı yapılan hatalarda aynı duyarlılığı bu Meclis gösterseydi'' diye konuştu.

Genel Kurul'da yapılan oylama sonucunda, Genç'e kınama cezası verildi.

ŞAHİN'DEN TEPKİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de parlamentonun duyarlılığına teşekkür etti. Şahin, Genç'in, ''ne kadar korkak ve yüreksiz olduğunu Genel Kurul'a girmeyerek gösterdiğini, 75 milyonun, yüreksizliğini, cesaretsizliğini gördüğünü'' söyledi.