CHP'nin 34. Olağan İstanbul İl Kongresi'nden ayrıntılar

CHP'nin 34. Olağan İstanbul İl Kongresi'nden ayrıntılar

CHP İstanbul 34. Olağan İl Kongresi için Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, il başkanlığı için mevcut başkan Oğuz Kaan Salıcı, eski il başkanı Ali Özcan ve Prof. Dr. Semih Eryıldız'ın yarışacağı kongrenin yapıldığı salona, saat 13.00'da giriş yaptı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Başbakan Kemal" sloganı ve alkışlarla karşılandı.
Kılıçdaroğlu kendisine ayrılan yere otururken iki yanında başkan adayları Oğuz Kaan Salıcı ve Ali Özcan yer aldı.

KONGREDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Kültür ve sanattan sorumlu il başkan yardımcısı Canan Kaftancıoğlu, kongre öncesinde lösemi hastaları için başlatılan kan bağışı kampanyası hakkında bilgi verdi. Kaftancıoğlu, kongreye katılan 18-50 yaş arası partililerin Abdi İpekçi Spor Salonu'nda kan bağışında bulunabileceğini söyledi.

DİVAN BAŞKANLIĞI'NA ENGİN ALTAY SEÇİLDİ

Kongrede daha sonra Divan Başkanlığı seçimi yapıldı. Divan Başkanlığı'na oy birliğiyle CHP Sinop Milletvekili Engin Altay seçildi. Altay, konuşmasında Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Mart 2009'da İstanbul'da bir çığır açtığını belirterek, "CHP'liler, sizin 2009'da açtığınız çığırı yol edinip, İstanbul'un surlarına 6 oklu bayrağı dikmekte kararlıdırlar. Bu anlayış içinde bugün kongremizi gerçekleştireceğiz" dedi.

Videoyu izlemek için tıklayın...

Bugün bu salonda sadece ve sadece kongre üyelerinin iradesinin tecelli edeceğini vurgulayan Altay, "Bunda hiçbir CHP'linin kuşkusu ve şüphesi olmamalıdır. CHP, kimsenin malı değildir, örgütün malıdır" dedi.

GÜRSEL TEKİN'E POŞU TAKTILAR

CHP Genel Başkan Yardımcılığı ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeliğinden istifa eden Gürsel Tekin, saat 12.15'te salona geldi ve protokoldeki yerini aldı. Bu sırada bir partili Gürsel Tekin'e poşu taktı.

Basın mensuplarının Anneler Günü'nü kutlayan Tekin, "Burada bir demokrasi şöleni yapıyoruz" dedi. Gürsel Tekin partideki görevinden istifasının kongreyle ilgisi bulunmadığını belirterek, "Seçimde oy kullanacak mısınız?" sorusuna "Adaylarımızı görelim öyle karar vereceğiz" cevabını verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran da 2014 yılında yapılacak yerel seçimleri kazanacak il başkanını seçmek için toplandıklarını ifade ederek, "Yeni tüzüğümüz daha demokratik olan çarşaf listeye imkan veriyor. Buna da delege karar verecek" diye konuştu.
Kongreye, bazı milletvekilleri, MYK ve Parti Meclisi (PM) üyeleri ile CHP'li belediye başkanları katıldı.

CHP'nin 34. Olağan İstanbul İl Kongresi'nden ayrıntılar

KAMER GENÇ'İN KRAVATI DİKKAT ÇEKTİ

Kongreye katılan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in üzerinde deniz feneri amblemi bulunan ve deniz feneri yazan kırmızı kravat taktığı görüldü.

638 DELEGE OY KULLANACAK

Kongrede, 638 delege oy kullanacak. Seçimde, 9 kişilik il disiplin kurulu, 40 kişilik il yönetim kurulu, 170 büyük kurultay delegesi seçilecek.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "tarafsızlık" gerekçesiyle oy kullanmayacağı belirtildi.

- SALONDAN NOTLAR -

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda, sahnenin üstüne sırasıyla Türk bayrağı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı ile CHP bayrağı asıldı.

"CHP 34. İl Kongresi İstanbul Demokrasi Şöleni" başlığıyla sunulan kongrenin yapılacağı salonun dört bir tarafı yerel seçimlerin yapılacağı 2014 yılına atıfta bulunan "2014 İstanbul bizim" yazılı pankartlarla donatıldı.

DİKKAT ÇEKEN PANKARTLAR

Salonda "Sadece partide değil, Türkiye'de iktidar", "Genel Başkanımızla var olduk, var olacağız", "Çırakken KİT'leri, ustayken vatanı sattın kindar Recep", "Safları sıklaştırın çocuklar, bu kavga faşizme karşı, bu kavga hürriyet kavgası", "Camdan değil candan dinlemeye geldik", "Temeli 1923 olmayanın, hedefi 2023 olamaz", "Halkın Başbakanı Zeytinburnu'na hoş geldiniz" pankartları dikkati çekti.

CHP Başakşehir İlçe Teşkilatı da Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın fotoğrafının yer aldığı ve üzerinde "Umudu kuşanıp geldik" yazılı pankart açtı.
Salonun orta kısmı delegelere ayrılırken, delege ve konukların koltuklarına "Biz İstanbuluz İstanbul Bizim Oğuz Kaan Salıcı" yazılı broşürler bırakıldı.

Protokol tribününün karşı tribününde Ali Özcan'ı destekleyenler ellerinde, "Örgütün adayı Ali Özcan" pankartlarıyla oturdu.

Salonda Oğuz Kaan Salıcı ve Ali Özcan'ın 4 resmi bulunurken Ali Özcan'ın, "Örgütün adayı Ali Özcan", "Buyruk değil örgüt kazanacak", "Örgütlü toplum özgür birey", "Hedefimiz İstanbul, hedefimiz Türkiye", "Özcan Başkan, Kılıçdaroğlu Başbakan" yazılı afişleri yer aldı.

Salonda Anneler Günü kutlamasına ilişkin pankartlar da bulunuyor.

CHP İstanbul İl Başkanlığı, basın mensupları için akreditasyon uyguladı, kongreyi izleyecek basın mensupları için yaka kartları hazırlandı.

Kongrede, Yeni Türkü de konser verdi.

ARBEDE YAŞANDI

CHP'nin 34. Olağan İstanbul İl Kongresi'nden ayrıntılar

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 13.34'te başladığı konuşmasını 14.40'ta tamamladı. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının sonundaki, "Ben yumuşak huyluyum. Beni eleştirebilirsiniz ama partiye zarar verenlere taviz vermem. Bu yola beraber çıktık beraber yürüyeceğiz" sözleri ayakta alkışlandı.

Oğuz Kaan Salıcı ile Ali Özcan'ın anlaşması üzerine seçimin çarşaf liste ile yapılmasına karar verildi.

Parti üyelerinden Bülent Kerimoğlu'nun konuşmasına müdahale etmek isteyen partililer kürsüye çıkınca güvenlik güçleri müdahale etti. Kürsü çevresinde bir süre gerginlik yaşandı..

KESİN SONUÇLAR EN ERKEN SALI GÜNÜ

Seçimlerin çarşaf listeyle yapılması üzerine 1000'i aşkın partilinin aday olmaya hazırlandığı, kesin sonuçların ise en erken salı günü belli olacağı öğrenildi.