Çin malı kurbanı Esra'nın ayakları adeta yandı İZLE

esra

Esra Cevher (18) iki ay önce bir AVM'den 150 liraya ayakkabı satın aldı. Sadece bir kere giydi ve ayakları önce kızardı sonra morardı. Doktora giden Cevher'e ayakkabıdaki kimyasal boyanın ayaklarını bu hale getirdiği söylendi.

Cevher söz konusu ayakkabıyı, bir çok markayı bünyesinde satan bir mağazadan aldığını ifade ederek “O gece sabaha kadar acıdan uyuyamadım. Hastaneye gittim. Şimdi ayakkabıları inceleteceğiz” diye konuştu.

Çin malı kurbanı Esra'nın ayakları adeta yandı İZLE

33 BİN ÇİFT ZEHİRLİ AYAKKABI PİYASADA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli piyasaya binlerce Çin malı zehirli ayakkabı sürüldüğü iddialarını doğrulamıştı. Canikli, "İmha edilmesi gereken 33 bin çift ayakkabı var. Ama imha edilmeden onların kutusuna farklı ayakkabılar konuyor tıpkı kırmızı etteki gibi. Bizim kayıtlarımıza göre imha edilmiş görünüyor ama aksini gösteremediğimiz sürece o tutanakları kabul etmek zorundayız. Ayakkabılarla ilgili yoğun bir şekilde raftan ürün numunesi alarak çalışma yapıyoruz." demişti.

Esra'nın satın aldığı ayakkabıların geldiği yer Çin. Yani Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin "peşine düştük" dediği ayakkabılarla aynı yerden geliyor. Esra'nın ayaklarını bu hale getiren ayakkabılar, aranılan o ayakkabılardan biri mi, bunu şu an için söylemek zor. Çünkü önce tahlil yapılması gerekiyor.

Bakan Canikli: Zehirli ayakkabılar iç pazarda İZLE