Cumhurbaşkanı Erdoğan Etiyopya'da

erdogan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya'da Addis Ababa Üniversitesi'nde yaptığı açıklamasında Somali'de Türk heyetinin bulunduğu otelin yakınlarında gerçekleştirilen bombalı saldırı hakkında konuştu.

İSLAM'DA BÖYLE BİR ŞEY YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıyla ilgili, "Bakın bugün yine bir terör eylemi oldu Somali'de. Ne adına yapıyorlar. Eğer İslam adına yapıyorlarsa ben bir Müslümanım. İslam'da böyle bir şey yok. Bir Müslüman intihar edemez. DEAŞ terör örgütüne karşı aynı ortak ve samimi mücadelenin sergilenmesi şart." dedi.

Erdoğan: İslam'da böyle bir şey yok İZLE

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"ETİYOPYA ÖRNEK ALINSAYDI.."

"O karanlık dedikleri çağda bile savaşın bir ahlakı vardı. Kadınlara, çocuklara ve yaşlılara dokunulmazdı. Topyekün bir katliam yoktu. İnsanlık daha ileri bir medeniyete mi, barbarlığa mı gidiyor bunun ciddi bir şekilde tartışılması gerekir. Etiyopya örnek alınsaydı Filistin ve Avrupa'da Müslümanlara karşı saldırılar yaşanmaz, ayrılıklar olmazdı.

"KUTSAL DEĞERLERE SALDIRI DA TERÖRDÜR"

Terör ve şiddet sadece silahla yapılmaz. Kutsal değerlere saldırı da terördür, bir şiddet eylemidir. 350 bin insanın ölümüne sebep olan Suriye'nin terörist başı olan zatı da aynı tavırla kınamak vicdani görevimiz.

Somali'de bir terör eylemi oldu. Böyle bir saldırı ne adına yapılıyor? Dinimizde insanları gidip öldürmek yok. Antisemitizme olduğu kadar İslamofobi'ya karşı da ortak tavır takınmak insanlığın borucudur. Bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir. Bu islamın hükmüdür. Dolayısıyla farklı insançlara yapılan bu saldırılar karşısında dünyaya uyarılarımızı yapıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan Etiyopya'da