Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da konuştu
ensonhaber.com

erdogan

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da "Tokatlılar Buluşması"nda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"ŞEHİTLERİMİZİN KANI BOŞA AKMADI"

"Ben şehitlerimizin tek bir kanının bile boşa akmadığını düşünüyorum.  Bugünkü gençlerimize düşen Çanakkale ruhunu asla unutmamaktır. O yüzden çocuklarımızı mutlaka Çanakkale Şehitliği'ne götürelim. 15'lilerden ve tüm şehitlerimizden Allah razı olsun.

Çanakkale'yi hala anlamayanlar var. Halbukü Selahaddin'in, Sultan Fatih'in verdiği mücadelenin devamıydı. O anneler oğulları için dağlanmak yerine, yüz binlerin namusunu kurtardı diye seviniyorlardı.

Erdoğan: Ey imamlar niye kaçıyorsunuz VİDEO

''NEREYE KAÇARSANIZ KAÇIN SİZİ BULACAĞIZ''

Paralel yapılanmasına karşı verdiğimiz mücadele de aynı tarihi sürecin bir parçasıdır. Şimdi soruyorum 'Ey imamlar niye kaçıyorsunuz?' Bunlar arkasında saf tuttuğumuz imamlar değil ha. Bunlar farklı suçları olan imamlar. Niye kaçıyorsunuz yoksa bir suçunuz kalın burada. 'Nereye kaçarsanız kaçın sizi bulacağız'. Bakın Romanya'da yakalandılar.

"EĞİLMEK BİZE YAKIŞMAZ"

Bu mücadelede milletimiz yanımızda. Bu mücadelede bize eğilmek yakışmaz. Biz sadece rükûda eğiliriz. Çanakkale'deki, Kutul Amare'de verilen mücadelemiz sonunda Türkiye Cumhuriyet'ini kurduk. Cumhuriyet bizim ilk değil son devletimizdir.

"DARBELER, VESAYETLER GERİDE KALDI"

Darbeler, vesayetler geride kaldı. Cumhurbaşkanını siz seçtiniz. Parlamenter sistem bekleme odasına girdi. 7 Haziran seçimini yeni anayasa için bir fırsata çevirmeliyiz.

İÇ GÜVENLİK YASASINDAN RAHATSIZLAR

Birileri ülkemizi bölmenin gayreti içerisindeler. Milleti sokağa döken, bölmek isteyenler ne bekliyorlardı? Cam, çerçeve kırılırken insanlar öldürülürken ne bekliyorlardı? Tüm bunlar olurken İç Güvelik Yasası çıkıyor bundan da rahatsızlar çünkü işleri yavaşlayacak."