Erdoğan: Kılıçdaroğlu'na o kağıtları belge diye yutturdular
ensonhaber.com

d

AK Parti'nin Kars İl Kongresi için şehre gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Amerika'da devam eden Reza Zarrab davasıyla ilgili konuştuktan hemen sonra, kendisi ve ailesiyle ilgili bir takım iddialarda bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na belge diye bazı kağıtları servis edenlerin, Kılıçdaroğlu'nun partiden ayağını kaydırmak isteyenler olduğunu söyledi ve CHP liderine "Sen nasıl hesap uzmanısın, kağıtları sana belge diye yutturdular" dedi.

Erdoğan: Kılıçdaroğlu'na o kağıtları belge diye yutturdular- VİDEO

Erdoğan şunları söyledi:

"KILIÇDAROĞLU GÜYA İDDİALARINI BELGELENDİRDİ"

"Azıcık haysiyeti şerefi olan, utanma duygusu olan birinin iki yoldan birini seçmesi gerektiğini söyledim, sonra çıktı kağıtlarla kürsüye, sallayarak bilmem ne adasındaki hesaba şu kişi şu kadar para yatırdı diye güya iddialarını belgelendirdi.

Ama belge dediği bu kağıtları düne kadar da kimseye vermedi. Ben de grup konuşmasının ertesi günü, önce kendisinin var, daha sonra da yok diye çıkan bir çok yalanını ifade ettim. Ardından da sorduğu soruya bir kez daha cevabımı tekrarlayarak benim veya yakınımdakilerin yurt dışına giden tek kuruş parası olmadığını söyledim zaten.

"BİRİLERİ KILIÇDAROĞLU'NU TONGAYA DÜŞÜRMÜŞ"

Söylediği bu 5 arkadaştan bir tanesi güya benim özel kalem müdürümmüş. Benim bir defa öyle bir özel kalem müdürüm olmadı, o isim bir iş adamı zerre kadar aklın olsa, bunu bir sordurursun dün belge dedikleri kağıtları gördükten sonra anladık ki birileri bunu tongaya düşürmüş.

"SEN NASIL HESAP UZMANISIN"

CHP'de bitmeyen, bitmemiş olacak olan bu 'adamın ayağını kaydırma' olayına, Kemal'in kendisini kurban edecekler. Yazık, artık orası bizi çok da ilgilendirmiyor. Bir şirket alışverişi için yapılan ödemelerin dekontlarını kendisine Cumhurbaşkanı'nın yakınları para gönderiyor diye yutturuyor hesap uzmanıymış, sevsinler...

"HİÇBİR BEŞERİ GÜÇ ÖNÜNDE EĞİLMEDİK"

"Bizler bugüne kadar hiçbir beşeri güç önünde eğilmedik. Sadece Rabbimizin huzurunda secdede eğildik. Bizim değerlerimizde asla kula kulluk yok. Sadece Allah'a kulluk var. Son nefesimize kadar da böyle gideceğiz.

"2019 FARKLI BİR YIL"

2019 farklı bir yıl. 2019'un mart ayında yerel seçimleri yapacağız. Ardından kasımda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bir reformla değişimini yapacağız. Bunlara hazır mıyız? Fakat bunun için 'hazırız' demek yetmiyor. Mart ve kasıma kadar yoğun bir çalışma yapacağız.

"BAYRAĞIMIZA EŞ BAYRAK YOK"

Bayrağımıza eş bir bayrak yok. Paçavralarla bizi kimse aldatmaya kalkmasın ve kimse de bu vatanı böleceğini zannetmesin. Ona gayret edenler şunu bilsinler Nasıl Cudi'de Tendürek'te bombalar yağdırdıkysa, nasıl gömdüysek bundan sonra da gömeriz.

"MİLLETİMİZİN BİRLİĞİ İÇİN VARIZ"

Bir haftada 100 terörist etkisiz hale getirildi. Eğer bu ülkeyi bölmeye kalkarlarsa 100 olacak, 200 olacak, 300 olacaktır, bin olacaktır. Benim milletimin huzuru, refahına kimse kastetmeye gayret etmesin. Biz milletimizin birliği için varız.

"BU MİLLETİN BİRLİĞİ ONLARIN EN BÜYÜK KORKUSU"

O paralel devlet denilen FETO alçağı nerede şimdi? Demek ki Amerika çok seviyor onu, o da Amerika'yı seviyor. Bu milletin birliği onların en büyük korkusu.

Kars, 15 Temmuz gecesi tanklara gövdesini siper ederek hepsini kışlalarına geri dönmesini sağlamıştır. Bu kahramanlığınız, dirayetiniz için teşekkür ediyorum. 16 Nisan halk oylaması için de teşekkür ediyorum.

"GELDİKLERİ GİBİ GİTTİLER"

Siz ne paraya ne de başka bir şeyin önünde eğilmeyin. Bakın 15 Temmuz'da bize saldıranlar geldikleri gibi gittiler.

"SANAL MAHKEMELER ÜLKEMİ MAHKUM EDEMEZ"

Kimisi Hans'ın kulu kölesi, kimisi George'un, mahkemelerde suçlanıyor. Bizim abdestimiziden şüphemiz yok ki namazımızdan şüphemiz olsun. Öyle sahte mahkemelerle kurulan mahkemeler benim ülkemi mahkum edemez.

"BAZILARI ANCAK İFTİRA EDER"

Dünyanın iki ucu arasındaki duraktan biridir Kars. Gecikmeli de olsa sözümüzü yerine getirdik. Biz hizmet ederiz, yaparız. Bazıları da ancak iftira eder.

UÇAK FİYATLARI DÜŞECEK

Uçak fiyatlarını da indirecekler ve inşallah fiyatların düştüğünü ve seferlerin arttığını da haftasonu göreceksiniz.

"TURİZMİN GELİŞMESİ LAZIM"

Kars'ın dış ticareti 4 milyon civarında. Yaklaşık 1 milyar dolar. Bunun da tamamı ithalattan. Ani Harabeleri'nin olduğu Kars'a bu yakışır mı? Biz o duble yolları boşuna mı yaptık? Burada turizmin gelişmesi lazım.

'Benim çocuklarımın da eniştemin de, dünürlerimin de yurt dışında böyle bir parası yok, ispatla' dedim, belge varsa çıkart milletin önüne... Ben gereğini yapayım, yoksa çık milletin önüne, özür dile diye meydan okudum."