Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Emiri ile açıklama yaptı İZLE

erdoğan

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani Ankara'ya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün konuk ettiği Katar Emiri Tamimi ile açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamadan satır başları:

"Türkiye ve Katar bugüne kadar hiç ayrı düşmedi. Her zaman birlikte olduk, her zaman dayanışma içerisinde olduk ve her zaman da dünya mazlumlarının yanında olmayı ortak paydamız olarak belirledik. Bundan sonraki süreçte yine bu kararlılığımızı aynı şekilde sürdüreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Emiri ile açıklama yaptı İZLE

MEMNUNİYETİMİZİ İFADE ETMEK İSTERİM

Ülkemizin birçok yatırımlarında, artık Katarlı iş adamlarının Türkiye’ye yönelik kararlı adımlarını görüyoruz. Katar’ın bu noktadaki iradesini çok açık, net görüyoruz. Bundan dolayı da memnuniyetimizi ifade etmek isterim. Türk işadamlarının da Katar’da bugüne kadar 15 milyar dolarlık bir yatırımının olduğunu ele aldığımızda, Katar yönetiminin ne kadar işadamımıza, girişimcilerimize sıcak baktığını göstermesi bakımından bu da önem arz ediyor.

İMZALARIN ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLARA VESİLE OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM

Şu anda aramızdaki ticaret hacmi bizleri tatmin eder noktada değil, henüz ortalama olarak 600 milyon dolar civarında. İstiyoruz ki burada milyar dolarları inşallah konuşmaya başlayayım, Bu ticaret hacmini buralara çıkartabilirsek bu çok çok daha iyi olacak, güzel olacak. Bugün atılan imzalar Türkiye-Katar arasındaki süreci çok daha verimli kılacak imzalardır. Bu imzaların da ülkelerimiz için, halklarımız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

ÇÖZÜMDEN YANAYIZ

Katar Emiri Temim'in açıklamaları:

Burada sayın Cumhurbaşkanı ile birçok konuyu ele alma fırsatı buldum. Birçok konuyu aynı şekilde ele alıyoruz. Çağdaş Dünya'da tek sömürge olarak kalan Filistin konusunu ele aldık. Suriye konsunu ele aldık sadece ve uyardığımız tablonun gerçekleştiğini görüyoruz. Tüm tarafların sorumluluklarını ve bu halkın yanında durduğunu göstermesi gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanın dediği gibi çözümden yanayız.