Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlar toplantısında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlar toplantısında konuşma yaptı. Bazı gazetelerin geçmiş zamanda kendisi için "Muhtar bile olamaz" başlıkları attığını söyleyen Erdoğan'ın konuşması sırasında salonda "Reisicumhur oldu" sesi yükseldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlar toplantısında konuştu

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

MUHTAR BİLE OLAMAZ DİYORLARDI

1998'deki mahkumiyet kararımın ertesi günü bir çok gazete 'Artık muhtar bile olamaz' başlığı atmıştı. Muhtar bile olamaz diyerek hem şahsımla hem de muhtarlarla alay ediyorlardı.  O başlığı atarak Türkiye'deki tüm muhtar kardeşlerimi seçilmek kötü bir şeymiş gibi tahkir ediyorlardı. Muhtar bile olamaz diye şahsım ve muhtarlarla alay ediyorlardı, bu millet bu kardeşinizi Cumhurbaşkanı yaptı.

Erdoğan Muhtar bile olamaz diyenlere cevap verdi - İzle

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Orada ne kadar güçlenirse ülkeye de o kadar sirayet eder. siyasi rakiplerimiz ellerindeki büyük propaganda araçlarıyla bir şeyler yaparken, biz köy ve mahalleleri, evleri tek tek gezdik. Muhtarlar bu yüzden en fazla yol arkadaşlığı yaptığımız kişiler oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken muhtarlarla çok iyi çalışmalar içerisinde bulunduk.

MUHTARLARA YARDIM DESTEĞİ GETİRDİK

Muhtarlarımızın en önemli sorunlarından birinin ücret sorunu olduğunu biliyoruz. 2002'de göreve geldiğimizde muhtarların eline geçen 97 liraydı. 2005'te 245 lira yaptık. Son olarak 880 liraya çıkardık. Muhtarlara belediyelerden aynı yardım desteği getirdik.

EKONOMİ ARTTIKÇA SİZLERİN MAAŞLARI DA ARTACAK

Türkiye ekonomisi arttıkça sizlerin de maaşları artacak. Hak ve yetkiler konusunda muhtarlıklara daha fazla yetkiler verilecek. Ekonomik kalkınma yerelde başlar. Büyük devlet olma vizyonu yerelde başlar. Köylerimizin, mahallelerimizin ufkuyla hükümetin ve Cumhurbaşkanının ufkunun aynı yere bakması lazım.

SİZLERİN GAYRETİNE İHTİYACIMIZ VAR

Bire bir aynı düşünmek zorunda değiliz. Milletimiz ve geleceğimiz için ortak bir akıl oluşturmak zorundayız. Huzurun ve güvenliğin daha da artmasında sizlerin gayretine ihtiyacımız var.

GÜNEYDOĞU İLLERİNİ AYAĞA KALDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ

Sizlerin de yakından takip ettiği gibi: en can alıcı sorun olan terör meselesini çözmeye çalışıyoruz. Yıllardır ret, inkar politikasına maruz kalan Doğu ve Güneydoğu illerini ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Diğer illerdeki vatandaşlarımızı da rencide etmemeye çalışıyoruz.

MİLLETİMİZ BİZİ SEÇTİ

Cumhurbaşkanlığı seçiminde karşımıza ortak aday çıkardılar. Ama Elhamdulillah %52 oyla milletimiz bizi seçti.

Yolsuzluk maskesi altındaki darbe girişimi, çözüm sürecini, büyük Türkiye'yi sabote etme girişimiydi.

MÜCADELEYİ SÜRDÜRMEMİZ LAZIM

Bundan sonra da Türkiye'nin büyümesini, kardeşlik ortamı içerisinde gelişmesini engellemeye yönelik oyunlar oynanacak. Bunların karşısında siz duracaksınız.

Namuslu insanlar namussuz insanlar kadar cesur olmadıkça başarılı olamaz. Devlet millet el ele mücadeleyi sürdürmemiz lazım.

Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı altında tek millet, tek bayrak, tek vatan diyerek yolumuza devam etmemiz lazım.

10 BİN KONUT İÇİN GEREKLİ ADIMLARI ATTIK

Siz hizmet örgütü, dini cemaat zannediyorsunuz ama onlar patronları olan üst akıl için çalışmaya devam ediyor.

Somali'de Türkye'nin 2012'den bu yana yaptığı yaptırımlar sonucu bir değişim söz konusu.

Bu millet tarihi mesuliyeti itibariyle bu tür olaylara seyirci kalabilir mi? Ecdadımız kalmadı biz de kalmayacağız.

Somali'de 10 bin konutun yapılması için gerekli adımları attık. THY ile, AA ve TRT ile oralardayız.

KOBANİ İÇİN DÜNYA AYAĞA KALKIYOR

Kobani için dünya ayağa kalkıyor, bugün de çifte telli oynuyorlar. Peki bombaladığınız yerleri kim onaracak? Somali kendi kaderine terk edilmiş bir ülke. O bombaladığınız yerleri kim onaracak? İşin geleceğini hesabını kimse yapmıyor. Oradan ayrılan 200 bin insan acaba geri dönecek mi? Bunun hesabını yapan kimse yok.

HALEP'İ KİMSE DUYMUYOR

Niye Halep'le ilgilenmiyorsunuz? Orada kültür, tarih var. Gazze, Mogadişu dediğinizde kimse ilgilenmiyor. Eğer biz de korkarsak Somali'yi kendi kaderiyle başbaşa bırakırsak, yarın bize ecdad, Allah hesap sorar.

Afrika'ya gitmememizi isteyenler oldu, orada terör var dediler. Biz yola çıktık ve gideceğiz dedik, gittik.

BURASI MİLLETİN EVİDİR

Burası milletin evidir, 4 yer bittikten sonra burası Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olacak. Bu millete bu yakışır.