Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel güvenlik kaldırılmalıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel güvenlik kaldırılmalıdır

Slovenya-Slovakya-Romanya gezisinin dönüş yolculuğunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, son yaşanan terör olaylarından sonra özel güvenlik teşkilatlarının gözden geçirilmesini, bu konuda özel güvenliğin tamamen kaldırılmasını teklif edeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel güvenliğin olaylara müdahale edemeyeceğini ve korkup kaçacaklarını söyledi.

"TARİHİ BİR KARAR OLACAKTIR"

Erdoğan özel güvenlik teşkilatları konusundaki görüşlerini şöyle devam ettirdi; “Büyük ihtimalle hükümet de bu konuyu masaya yatıracaktır. Özel güvenlik teşkilatlarının gözden geçirilmesi lazım. Bence tarihi bir karar olacaktır belki de ama bunu bir tavsiye olarak da söylemiş olabilirim. Yani, Türkiye’nin bir emniyet teşkilatı var.

"ÖZEL GÜVENLİK KALDIRILMALIDIR"

Türkiye Cumhuriyeti, emniyet teşkilatıyla buralarda polislerimizle veya değişik bir şekilde yine emniyet teşkilatı adalet saraylarına yönelik bir koruma teşkilatını kendisi kurmalıdır. Özel güvenlik kaldırılmalıdır. Çünkü özel güvenlik teşkilatlarının birçok yerde hangi amaçla kimler tarafından, nasıl kuruldukları hepsi soru işaretidir.

STADYUMLAR, HASTANELER, ADLİYE SARAYLARI

Kısa süre içerisinde, boyutları nereye kadar varıyor? Nerede, ne gibi eksikler var bakacağız. Herkes X-Ray’den geçmek dahil aranmalı. Özel güvenlik bir kenara konulmalı. Sadece adalet saraylarında değil, birçok kurumlarda artık özel güvenlik bana göre tarih olmalıdır. Hatta stadyumlarda, hastanelerde görev tümüyle polislere bırakılmalı. Hastanelerde de zaman zaman mafyanın birçok teşebbüsleri oluyor. Onun için oralarda taşın altına vücudunu koyacak insanlara ihtiyaç var. Emniyet teşkilatımız bu konuda deneyimiyle, tecrübesiyle bu işleri yapacak güç ve kabiliyettedir.

TAMAMEN KALDIRILMASI TEKLİFİ

Ben daha açık söyleyeyim. ben, özel güvenliğin tamamen kaldırılmasını arkadaşlarıma teklif edeceğim. Onların çoğu emekli zaten. Biz şu ana kadar özel güvenlikten çok ciddi neticeler alamadık ki. Elinde taşıma ruhsatı olan silahı olan varsa, hepsi geliyor buralarda görev alıyor. Veya elinde sadece cop var.

BUNLAR KORKAR, KAÇAR

Bunlar olaylara zaten müdahale edemez. Korkar, kaçar. Şimdi ben böyle söyledim diye rahatsızlık duyanlar olabilir. Bunların içinde yaşı vesairesi müsait olanlar varsa zaten emniyete alımlar yapılıyor, gider emniyete müracaat ederler.