Cumhurbaşkanı Erdoğan Sudan'da
İHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak, TSİ 14.25 sıralarında Hartum Uluslararası Havalimanı’na indi.

Erdoğan, havalimanında Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir tarafından resmi törenle karşılandı. İki ülke marşlarının çalındığı törende Erdoğan, karşılama kıtasını selamladı.

Heyetlerin karşılıklı olarak tanıtılmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sudanlı mevkidaşı ikili görüşmeye geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sudan'da VİDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sudan'da

Sudanlı vatandaşlardan Erdoğan’a coşkulu karşılama VİDEO

ASLAN YAVRUSU HEDİYE EDİLDİ

Resmi temaslarda bulunmak üzere Sudan'ın başkenti Hartum'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el Beşir tarafından aslan yavrusu hediye edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sudan'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sudan'da

YÜKSEK DEVLET NİŞANI TAKDİM EDİLECEK

Sudan temasları kapsamında Yüksek Devlet Nişanı takdim edilecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan Meclisi'ne hitap etti.

Yarın da Sudan temaslarına devam etmesi öngörülen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Port Sudan’ı ziyaret edecek ve ardından Hartum Üniversitesi'nde takdim edilecek fahri doktora törenine katıldı.

ÇAD'A GEÇECEK

Erdoğan, Sudan temaslarının ardından Çad’a geçecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sudan ve Çad ziyaretleri Türkiye'den bu ülkelere Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk resmi ziyaret olması bakımından tarihi öneme sahip.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sudan'da - GALERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sudan'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el Beşir, Sudan'ın başkenti Hartum'da heyetlerarası görüşmelere başkanlık etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sudan'da

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)