Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kazakistan öncesi açıklama
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kazakistan öncesi açıklama

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kazakistan'a gidecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ziyareti öncesi gazetecilere açıklamada bulundu.

1915 OLAYLARI VE AVRUPA PARLAMENTOSU KARARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine yöneltilen "Avrupa Parlementosu'nda 'Ermeni soykırım' yasa tasarısı oylanacak. Oylanması durumunda AB ile ilişkiler ne olur?" sorusuna cevap olarak şunu söyledi;

"Burada ne tür bir karar verirler bilemem. Millet olarak, medya olarak neden savunma durumunda duruyoruz. Benim şahsen Cumhurbaşkanı olarak savunma derdim yok. Bizim üzerimizde soykırım diye bir leke, bir gölge yok.

Şu anda benim ülkemde vatandaş olan ve vatandaş olmayan olmak üzere 100 bine yakın Ermeni var. Acaba kendi ülkelerinde ne kadar Ermeni var. Ayrıca bizim Ermeni vatandaşlarımıza karşı diğer vatandaşlarımızdan farklı bir muamelemiz oldu mu?

Erdoğan: Bizim üzerimizde soykırım diye bir leke yok VİDEO

"BİR KULAĞIMIZDAN GİRER DİĞERİNDEN ÇIKAR"

Şu anda ülkemizdeki Ermeni vatandaşların dininde, yaşamında ne zorluk var? Bizim vatandaşımız olmayan Ermeniler var bunları deport edebiliriz ama etmiyoruz. Van'daki Akdamar Kilisesi'nin tüm imar işleri devlet tarafından yapıldı. Biz ülkelerinden kaçan Ermenileri misafir ediyoruz. Bunu gösteren bir ülkeye karşı bu tavrı anlamak mümkün değil.

Avrupa Parlamentosu ne karar alırsa alsın bizim bir kulağımızdan girer bir kulağımızdan çıkar. Türkiye bunu kabul edemez."