Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mimarlar Odası'na tepki

Osman Gazi Köprüsü için düzenlenen törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"ADI MİMAR, MÜHENDİSLER ODASI.."

Konuşmasında Mimarlar Odası'na yüklenen Erdoğan, "Adı mimar, mühendisler odası; işleri güçleri ne biliyor musunuz? Bir yerde abide yükselecek, onu durdurmak için yargıya gitmek. İşleri güçleri bu. Her yargıya gidişlerinden eli boş dönerler. Ama dertleri inşa etmek değil yıkmak." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mimarlar Odası'na tepki

"HER PROJEMİZ BİRİLERİ TARAFINDAN ENGELLENMİŞTİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Adı mimar, mühendisler odası; işleri güçleri ne biliyor musunuz? Bir yerde abide yükselecek, onu durdurmak için yargıya gitmek. İşleri güçleri bu. Her yargıya gidişlerinden eli boş dönerler. Ama dertleri inşa etmek değil yıkmak. Dikkat edin bizim her projemiz birileri tarafından protesto edilmiştir. Yargıya götürülmüştür, yargıdan engelleyici kararlar da çıkarılmıştır. Çünkü bunlar paralelle de beraber çalışıyorlar ya, tam paralel.

"KONUT YAPARIZ, HASTANE YAPARIZ, OKUL YAPARIZ, KARŞIMIZDA BUNLAR"

Medyada aleyhimize yayınlar yapılmıştır. Köprü yaparız, turizm projesi başlatırız karşımızda bunlar. Cumhurbaşkanlığına külliye yaparız, yol, havalimanı, hızlı tren yaparız, karşımızda bunlar. Konut yaparız, hastane yaparız, okul yaparız, karşımızda bunlar. Elektrik üretmek için baraj yaparız, termik, nükleer santral yaparız, karşımızda bunlar. Peki kim bunlar? Muhalefet partileriyle, bazı meslek odalarıyla, ideolojik körlük yaşayan aydınları, ünlüleri, ünsüzleri ile hep birden bunlar yıkım ekibi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mimarlar Odası'na tepki VİDEO

"PROJELERE DEVAM EDECEĞİZ"

Tabii bir de Avrupa parlamentosu gibi bunlara dışarıdan destek verenler var. Bu bakımdan biz sadece proje geliştirmekle, gereken teknik ve finans sorunlarını çözmekle yetinmedik, bir de yıkım ekibiyle mücadele ettik. Biz insanların en hayırlısının insanlara hizmet edenler olduğuna inanıyoruz. Milletimiz bizi bu mücadelede bizi yalnız bırakmadı. Önce Hak’tan, sonra halktan aldığımız güçle projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mimarlar Odası'na tepki

Osman Gazi Köprüsü'nde son tabliye monte edildi VİDEO