Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Siirt konuşması
ensonhaber.com

Siirt'teki toplu açılış töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'deki mitinginde kendisi hakkında "Nerede neyi konuşacağını bilmiyor Cumhurbaşkanı diyor evren gibi Kur'an'ın istismarını yapıyor" diyen Kılıçdaroğlu'na cevap verdi:

"BEN KUR'AN İLE YAŞIYORUM SEN KENDİNİ SORGULA"

Kayseri'den dün bana bir şey diyor. "Nerede neyi konuşacağını bilmiyor Cumhurbaşkanı diyor evren gibi Kur'an'ın istismarını yapıyor" diyor. Sayın Kılıçdaroğlu ben Kur'an ile büyüdüm, Kur'an ile yaşıyorum. Onu sen kendine söyle. Kürtçe Kur'an'ı yaptık diye bundan rahatsız olmuş. Sayın Kılıçdaroğlu, ben Kur'an ile büyüdüm Kur'an ile yaşıyorum senin hayatında Kur'an'ın yerinin ne olduğu malum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Siirt konuşması

Erdoğan: Kur'an ile büyüdüm Kur'an ile yaşıyorum İZLE

O ŞİİRİ YENİDEN DAHA OKUDU

Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ziya Gökalp'e ait olan şiiri bir kez daha okudu: "Minareler süngümüz, kubeler miğfer Camiler kışlamız, müminler asker, Bu ilahi ordu dinimi bekler Allah u ekber Allah u ekber. 1912 yılında bu şiiri okuduğum için cezaevinin yolunu tuttum."

Erdoğan: Bu şiiri okuduğum için cezaevinin yolunu tuttum İZLE

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Siirt her zaman bize gönlünü açtı. Siirtlilere teşekkür ediyorum. Eniştenize sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum.

Siirt siyasi hayatımda 2 defa dönüm noktası oldu.

İKİ DEFA DÖNÜM NOKTASI OLDU

Benim siyasi hayatımda Siirt'in ayrı bir yeri var. İki defa dönüm noktası oldu. 17 Aralık 1997 tarihinde bu meydanda okuduğum MEB'in onaylı kitaplarında yer alan şiir için cezaevinde sonuçlanan bir süreçtir. O şiiri hatırlıyor musunuz? Bu şiiri bir daha okuyabilir miyiz? Türkiye'nin nereden nereye geldiğini görelim. Özgürlük nasılmış bir daha görelim.

İkincisi yine Siirt'te başlayan bir başka yolculuk. Yüzde 85,8 oyla bu kardeşinizi parlementoya gönderdiniz. İpin ucunu 1997 yılında kesmek istediler. Yıllar sonra yine bu şehirden başladı.