Erdoğan'dan Afrin operasyonu sinyali
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman'da toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.

SINIRLARDA TERÖRİSTLERE YER YOK

Sınırların teröristlerden arındırılacağını belirten Cumhurbaşkanı, "Afrin'i teröristlerden temizleyeceğiz, Münbiç'i teröristlerden temizleyeceğiz, Tel Abyad'ı, Rasulayn'ı, Kamışlı'yı teröristlerden temizleyeceğiz, Şemdinli'den Yayla Dağı'na kadar tüm sınırlarımızı teröristlerden temizleyeceğiz. Sınırlarımızın dibinde terör yuvaları kurulmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

Erdoğan'dan Afrin operasyonu sinyali- VİDEO

Erdoğan'dan Afrin operasyonu sinyali

Afrin, Hatay'ın hemen yanı başında ve PKK'nın Suriye kolu PYD için bir lojistik ve harekat merkezi gibi çalışıyor. Afrin, Türkiye'nin sınır güvenliği açısından son derece önemli. Suriye'nin güneydoğusunda olan Münbiç de aynı şekilde teröristlerin yuvalandığı yer.

Erdoğan'dan Afrin operasyonu sinyali

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin hemen karşısında bulunan Tel Abyad, YPG'li teröristlerin kontrolü altındaki şehir.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"İstiklalimiz ve istikbalimiz için toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmetle yadediyorum. Tüm terör örgütlerine karşı ecdadına yakışır duruş ortaya koyan tüm Karamanlı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.

Karaman'a 16 Nisan'da yüzde 64'lük evet oranı ile bize verdiği güçlü destek için ayrıca teşekkür ediyorum. Biz milletimiz için yer gelmiştir vesayetçilere, yeri gelmiştir darbecilere, yeri gelmiştir terör örgütlerine, yeri gelmiştir yedi düvele kafa tuttuk, bu uğurda her şeyi göze aldık.

"FETÖ, HANS'A SIĞINIYOR"

FETÖ de yurt dışına kaçıyor. FETÖ de batıya sığınıyor. Hans'a sığınıyor, George'a sığınıyor. Nereye kaçarsanız kaçın kovalayacağız. Bir kısmı cezaevinde. Bazen geliyorlar, yok günahsız, şöyledir, böyledir. Kusura bakmayın. Suçu yoksa yargı zaten bırakır. Bu tür olanlarını da zaten yargı bırakıyor. 251 şehidimiz, 2193 gazimizin ahından korkuyoruz. Onun için de onların kanı yerde kalamaz. Gereği neyse yargu bunu yapacak biz de takipçisi olacağız."