Cumhurbaşkanı'nın Malazgirt Zaferi konuşması
ensonhaber.com

cb

Recep Tayyip Erdoğan, Muş Malazgirt'te Anadolu’nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı'nda konuşma yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şunlar;

"ECDADIMIZLA ŞEREF DUYUYORUZ"

Bundan tam 946 yıl önde Sultan Alparslan kazandığı zaferle Anadolu'yu bizlerin ebedi yurdu yapacak adımı atmıştır. Anadolu'dan girip Avrupa'ya kadar yürüyen ecdadımızla şeref duyuyoruz. Bu zafer milletimize yeni bir zafer yeni bir istikbal kazandırdı.

Malazgirt Zaferi'nden 4 yıl sonra İznik'te Anadlu Selçuklu Devleti'nin kuruluşunu ilan ettik. İki asır sonrada Osmanlı Çınarı yedi iklim 4 kıtayı çatısı altında toplamaya başladı.

"BU TOPRAKLARI UNUTMAMALIYIZ"

Ne diyor şair: Dur yolcu, bilmeden gelip bastığın bu toprak bir devrin battığı yerdir. Evet, her tümseğinin altında bir şehit yatma pahasına da olsa Türk milleti bağımsızlığından ve namusundan vazgeçmedi. İşte bu yüzden bu toprakları asla unutmamalıyız. Malazgirt Zaferi uzun zaman ihmal edildi. Malazgirt'i atlayıp daha eskilere götürme çabası belki iyi niyetliydi ama beyhudeydi. Malazgirt'i devleti yönetenler unutsa da bu millet unutmadı. İşte çağrımızı yaptık, bugün millet Malazgirt'te. Bu sıcağa rağmen Malazgirt'te. Bu milletle iftihar ediyorum. Rabbime hamdediyorum bu kulunu bu milletin bir ferdi olarak yarattın. Ne kadar çalışsak az. Önümüzdeki yıl Malazgirt bir başka olacak. Buranın imarını farklı bir proje ile ele alacağız. Bu törenleri çok daha farklı hale getireceğiz.

"80 MİLYON TEK MİLLETİZ"

Tıpkı 2023 gibi, 2053 gibi; 2071'i de kendimize bir ufuk çizgisi, bir Kızıl Elma olarak belirledik. Malazgirt Savaşı, Anadolu'daki çokluk içinde birlik, çoğulculuk anlayışının en somut tezahürüdür. Biz 80 milyon tek milletiz. Biz, etle kemik, etle tırnak gibi tek milletiz. Tek bayrak. Bayrağımıza eş bayrak asla. Bayrağımız rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin kendisi.

Benim milletimin huzurunu kaçırmaya kimsenin hakkı yok. Devlet, Cumhurbaşkanı ile bakanları ile bugün burada. Sizlerle bir aradayız. Bizim tek devletimiz var, o da Türkiye Cumhuriyeti. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bu gayretle bu yolda yürüyeceğiz. Anadolu demek, tüm gönül coğrafyamızı ezip geçmek isteyenlere çelikten bir set olmaktır.

Cumhurbaşkanı'nın Malazgirt Zaferi konuşması VİDEO

"KEFENLERİ GİYMEYE HAZIR MIYIZ?"

Oyun aynı, hedef aynı. Sadece senaryo farklı, figüranlar farklı. PKK, YPG, PYD bir piyondur. DEAŞ, FETÖ piyondur. Hepsi de gözünü vatanımıza dikmiş olan güçlerin kullanmış oldukları araçtır. Tarih boyunca Anadolu hep 7 düvele bedel olmuş bir güçtür. Kefenleri giymeye hazır mıyız? Ecdadımızın arkasından yürümeye hazır mıyız?

"ARTIK BU MİLLETE EĞİLMEK YOK"

Bizim bir medeniyet iddiamız var. Bunu da başaracağız. Medeniyeti taş üstüne taş koyanlar kurabilir. Eğer siz kendiniz için çalışmazsanız birileri gelir sizi kendileri için çalıştırır. Artık bu millete eğilmek yok. Kararlı bir şekilde, tıpkı Sultan Alparslan'ın, Yavuz Sultan Selim'in, Gazi Mustafa Kemal'in yaptığı gibi ancak bir ve beraber olursak bu zulmün önüne geçebiliriz.