Danimarka Başbakanı meydandan apar topar kaçırıldı
Ajanslar

Danimarka’da 1 Mayıs İşçi Bayramı, çeşitli şehirlerde bahar havasında kutlandı.

PROTESTO EDİLDİ

1 Mayıs konuşmalarına saat 06.30’da Jylland yarım adasında başlayan Başbakan Helle Thörning Schmidt, öğleden sonra Kopenhag’daki Faelledparkın’da yaptığı konuşma sırasında Sosyal Demokrat Gençlik Teşkilatı üyeleri tarafından tezahüratlarla karşılanırken otonom gençlerin ıslıklı, pankartlı ve yuhalamalı protestoları ile karşılaştı.

Danimarka Başbakanı meydandan apar topar kaçırıldı

"SAĞ PARTİLERİN HASTA POLİTİKALARI"

Otonomların elindeki "Irkçılığa hayır'' yazılı pankartlar dikkat çekti. Schmidt konuşmasında "Danimarka özel bir ülke. Hepimiz sırt sırta vermiş şekilde eşitliği koruyoruz. Sosyal Demokrat Parti olarak işçilerimizle birlikte ülkemizi övünülür bir ülke haline getirdik. Bugün 1 Mayıs'ı kutlarken, sağ partilerin hasta politika bulutlarından arınmaya başladık" dedi.

Schmidt görevde bulundukları 22 ay içinde 32 bin kişiye iş imkanı sağladıklarını, işsizliği düşürdüklerini söyledi. Schmidt, Danimarka’nın krizden çıktığını ve doğru yolda ilerlemelerinin yakında yapılacak seçime bağlı olduğunu söyledi.

KİMSEYE GÖSTERİLMEDEN KAÇIRILDI

Geçtiğimiz yıl otonom gençlerin sözlü ve şişeli saldırısına uğrayan Başbakan Schmidt, bu kez miting alanına kimseye gösterilmeden sokuldu ve yine aynı şekilde kimseye gösterilmeden meydandan kaçırıldı. Başbakan Schmidt’i sahnenin arkasında protesto etmek için bekleyen protestocularla sivil polisler arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Ancak otonom gençler Başbakan Schmidt’in ayrıldığını öğrenince olaysız bir şekilde dağıldılar.