Danimarka'da Arakan protestosu
AA

Sivil toplum örgütü Burma Task Force tarafından Kopenhag Belediye Meydanı’nda organize edilen gösteriye çok sayıda Müslüman'ın yanı sıra Danimarkalılar da destek verdi.

MÜSLÜMANLARA ŞİDDET

Gösteride, Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddet nedeniyle Myanmar hükümeti sloganlarla protesto edildi.

"Rohinga’yı kurtarın", "Rohinga’daki soykırımı durdurun" ve "Danimarka, Rohinga halkının yanında" yazan dövizler açan göstericiler, Arakan’da katledilen Müslümanların fotoğraflarını taşıdı.

Çok sayıda kişinin Türk ve Pakistan bayraklarıyla katıldığı gösteride, Myanmar’da hayatını kaybeden Müslümanlar anısına saygı duruşunda bulunuldu ve dualar edildi.

Danimarka'da Arakan protestosu

Gösteride konuşan Danimarka’daki Burmalılar Derneği’nden Zakaria Abdul Rahim, gün içinde bölgede yaşayan babasıyla telefonla görüştüğünü ve durumun içler acısı olduğu bilgisini aldığını belirterek, göstericilerden bölgedeki Müslümanlar için dua etmelerini istedi.

"MYANMAR'DA DEMOKRASİNİN OLDUĞUNDAN BAHSEDEMEYİZ"

Gösteriye katılan muhalefetteki Alternatif Parti Milletvekili Carolina Magdalene Maier de Myanmar hükümetini eleştirerek, “Şu an yaşananlar sürdüğü sürece Myanmar’da demokrasinin olduğundan bahsedemeyiz. Şu an bölgede yaşananlar insanlık dışı etnik temizlik denemesi, gerçekleşmesine izin vermemeliyiz.” dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)