Davutoğlu: 3 günlük ulusal yas ilan edildi
ensonhaber.com

Davutoğlu: 3 günlük ulusal yas ilan edildi

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara'da bugün sabah saatlerinde yaşanan patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Davutoğlu 3 günlük ulusal yas ilan edildiğini duyurdu.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

3 GÜNLÜK ULUSAL YAS

"Terör saldırılarında hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımız, şehit polislerimiz, korucularımız için 3 gün yas ilan etme kararı aldık. Bu günler zor süreçlerde geçirilen günler, birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu günler. Siyasi düşüncesi ne olursa olsun 86 vatandaşımızı kaybetmiş bulunuyoruz. 186 yaralımız var. Bakanlarımız detaylı bilgi verdiler.

Davutoğlu: 3 günlük ulusal yas ilan edildi VİDEO

TERÖRE KARŞI ORTAK BİR TAVIRDA BULUŞALIM

Teröre karşı ortak bir tavırda çağrıda buluşalım. Sayın Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'yla da bu konuda tekrar görüşmek istiyorum. Terörün bir kısmını meşru kategorisine koyup, halkı tahrik etmeye yönelik açıklamalar yapmak intikam dili kullanmak kimseye yakışmaz. Gün bir araya gelme günüdür. Ortak bir bilinçle hareket etme günüdür.

Toplumda katlanarak artacak nefret, intikam söylemine katılmamaları yönünde çağrıyı gereklilik olarak görüyorum. Medyamıza bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Bu terör olayları ülkede panik havası estirebilmek için birçok görüntüyü ortaya atabilirler, Lütfen bu propaganda faaliyetlerine karşı medya duyarlılığı olsun.

Umut edelim bu acı olay, ülkemizin geleceği ile ilgili olarak terörden azade bir ülke, dünya kurmamıza vesile olur. Bir kez daha allahtan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum, ülkemize ve hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum.

KILIÇDAROĞLU KOALİSYONA DESTEK OLSAYDI..

Bugünlerde siyasi polemik yapmak istemem ama Kılıçdaroğlu bu koalisyona destek olsaydı bu ülkeyi seçime hep birlikte götürür teröre karşı omuz omuza olurduk. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile görüşmeyi düşünüyorum. Keşke bugün 23 Ağustos'tann sonra hükümet kurma çabasında hep beraber olabilseydik.

DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMALARI TAHRİKTİR

Demirtaş'ın çağrılarına gelince yaptığı açıklamayı okuyunca bu devletin halka yaptığı bir çağrıdır diyor. Bu nasıl bir anlayıştır. Bu açıkça bir tahriktir. Ortak kader dili demokrasi dili kullanmak yerine 3 aydır şehit edilen onca askerimiz, polisimiz varken, PKK'nın katlettiği siviller varken devleti meshul göstermek de nedir? Nasıl halkı sokağa dökmüşse şimdi de aynı oyunun içindedir. Halkı sokağa dökemediler 3 aydır.

Herhangi bir şekilde Türkiye'yi kamu düzenini bozan faaliyetleri göz yumacağı kanaatiyle dikkatleri başka yöne çekmek işe yaramaz. Terörü kim yaparsa yapsın terördür. DHKPC, PKK bütün bu suçlu örgütlerle ilgili olarak da soruşturma kapsamlı bir şekilde yürütülüyor. Hiçbir terör olayının üstü örtülmemiştir.

Bu olayın arkasında kim varsa mücadelemiz sürecek. Terör hakkında faklı bir tutumu uygun görmeyiz.

Bütün güvenlikle ilgili yetkilileri toplantıya çağırdım ve olayın oluş seyiriyle ilgili bilgi aldım. Böyle bir olay Cumhuriyet tarihinin en acı olaylarından biridir. Bugünlerde özellikle bugün bu derin hüznün yanında olayın aydınlatılması için gerekli çalışmalar yürütülüyor. Herhangi bir eksiklik söz konusuysa kesinlikle bu zaafın giderilmesi için gerekli tedbirler alınır, zaafiyat söz konusuysa gerekli işlemler yapılır.

CANLI BOMBALAR GRUP İÇİNDEYDİ

Herkesin üstünün aranması, alanın aranması, arama alanlarına barikatlar koyulup, içeri girecekler aramalarla alınmıştır. Herhangi bir bomba yerleştirilmesiyle ilgili ön inceleme yapılıyor. Ancak olay güzergahta gerçekleşiyor. Grup içerisine sızmış yada içerisinde bulunan iki kişi canlı bomba olarak henüz arama olmadığı için bir patlama gerçekleştiriyorlar."