Davutoğlu 46 kişiyi Ankara'ya getirdi İZLE

dha

46 Türk vatandaşıyla birlikte konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu devleti idare eden Türkiye Cumhuriyeti hükümeti yetkilileri kendi vatandaşının bir tek telini bile, bir tek saç telini bile dünyaya ve aleme değişmez. Onların bir tek saç teline zarar gelmesindense bütün makamları terk ederiz, bütün mevkilerden fedakarlık ederiz. Canımızdan dahi fedakarlık ederiz ki tek bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kılı bile incinmesin." dedi.

"BUGÜN BAYRAM GÜNÜDÜR"

"Bugün bir bayram günüdür. Sadece Musul'dan gelen değerli kardeşlerimiz ve değerli aileleri için değil, Hakkari'den Edirne'ye bir bayram günüdür.

"AYLARCA DENİZ'İ ELA'YI DÜŞÜNDÜK"

3 ayı aşkın bir zamandır gece ve gündüz onları hayal ettik. Onlarla uyuyup onlarla kalktık. Torunlarımızı okşadığımızda Deniz'i Ela'yı düşündük.

"BAŞ EĞMEDİLER, DİMDİK DURDULAR"

Şimdi bayram zamanı. Her şeyden önce değerli Başkonsolosumuza ve bütün ekibine teşekkür ediyorum. Öztürk kardeşim, aynı zamanda diplomasi anlamında meslektaşım ve ekibi, vakur ve metin bir şekilde beklediler. Baş eğmediler, dimdik durdular. Neyi temsil ettiklerinin bilinciyle hep devletlerine ve her an arkalarında olan milletlerine güvendiler. Bugün aramızdalar.

"YÜREĞİMİZE TAŞ BASTIK"

Ailelerimizi provoke etmek için çok çalışan oldu, yüreğimize taş bastık. 'Bunlar seçim malzemesi olarak kullanılacak, bunlar cumhurbaşkanlığı seçimi ve sonrasındaki bazı süreçler için değerlendirilecek' dediler, yüreğimize taş bastık.

Davutoğlu: Provokatörlerin maskesi bugün indi İZLE

"GEREKİRSE BÜTÜN MAKAMLARI TERK EDERİZ"

Bu devleti idare eden Türkiye Cumhuriyeti hükümeti yetkilileri kendi vatandaşının bir tek telini bile, bir tek saç telini bile dünyaya ve aleme değişmez. Onların bir tek saç teline zarar gelmesindense bütün makamları terk ederiz, bütün mevkilerden fedakarlık ederiz. Canımızdan dahi fedakarlık ederiz ki tek bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kılı bile incinmesin.

"BUGÜN MASKELER İNMİŞTİR"

Bu aziz millet, acıyı da kederi de mutluluğu da paylaşmayı bilir, acı ve keder üzerinden siyasi operasyon yapmaya kalkanların da maskelerini indirir. Bugün maskeler inmiştir.

Onlar bu bilince sahip değillerdi, ailelerin acılarını paylaşmaya hazır değillerdi. Acılar üzerinden operasyon yapmaya kalkıştılar. Bu aziz millet acıyı, kederi paylaşmayı bilir, ama bu acılar üzerinden siyasi operasyon yapmaya çalışanların maskesini düşürmeyi bilir.

Muhalefet yapmak adına her gün bizleri personelimizin canları pahasına bazı açıklamalar yapmak zorunda bırakanlara sesleniyorum. Bir kere de bu millet ne istiyorsa milletle birlikte onu yapın"