Davutoğlu Gülen'in New York Times yazısını eleştirdi
ensonhaber.com

davutoğlu

Fethullah Gülen, New York Times'a yazdığı makalede, "Türkiye'nin otoriterleştiğini, Cemaat'in bir cadı avının kurbanı olduğunu; ülkede dekokrasi ve insan haklarının rafa kaldırıldığını" söyleyerek Türkiye'yi dünyaya şikayet etmişti.

"İNZİVADA TÜRKİYE'Yİ NEDEN KÖTÜLER?"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kanal 7 ve Ülke TV'nin ortak canlı yayınında, Gülen'in New York Times'daki yazısına yönelik olarak, "Fetullah Gülen'in New York Times 'ta yayımlanan yazısıyla ilgili, "Dini bir cemaatin öncüsü olduğunu, hatta ceketi bile olmadığını söyleyen, görünüşte onlarca yıldır mahviyet sahibi, orada inzivada olduğunu söyleyen birisi, New York Times'ta niye yazı yazar?" dedi.

Davutoğlu Gülen'in New York Times yazısını eleştirdi İZLE

Başbakan Davutoğlu devamında şunları söyledi:

"BU ZAT KÖŞE YAZARI MI?"

"Bu zat, köşe yazarı mı? Değil.. Akademisyen mi? Değil.. Ülkeyi temsil eden memur ya da büyükelçi mi? Değil Niye kendi ülkesini şikayet eder? Ne gördü Türkiye'de bu hükümetten iyilik dışında? Gerçekten hissederek söylüyorum; bu ülkenin kamu düzeninden sorumlu olan birisi olarak değil, bu zata inandığı için onlarca yılını, emeğini, alın terini, helal rızkını vermiş insanlar adına soruyorum; hiç tahayyül edebilirler miydi?

Yazıyı New York Times'ta okuduğumda çok üzüntü duydum. Öfkelendim, nasıl olur da Allah adını, Resulullah adını her şeyde zikrederek bu yere gelmiş birisi, bu topraklara ait olduğunu iddia eden birisi böyle bir yazı yazar? Eskiden gerçekten yanlış düşünüldüğü kanaatini taşırdık, aldatılıyor, çevre faktörü vesaire..

"DEMEK Kİ BUGÜNLER İÇİN GELMİYORMUŞ"

Cumhurbaşkanımız kaç kere davet etti, biz de davet ettik gelmedi. Demek ki bugünler için gelmiyormuş, New York Times'ta Türkiye aleyhine kampanya yapmak için gelmiyormuş. Bunu özellikle Anadolu'da gönül vermiş, öyle ya da böyle hala gönlünde muhabbet duyanlar için söylüyorum; yüreğimiz yanıyor.

"ERMENİ LOBİSİNE GAYRİMÜSLÜMLER BASKI ALTINDA DİYORLAR"

Hadi yazdı, ne diyor içeriğe baktığınızda. Diyor ki, "Türk, Kürt, Alevi, Sünni, gayrimüslim, herkes Türkiye'de baskı altında." Ben 1 ay önce gayrimüslim azınlık liderleriyle yemek yedim, hepsi teşekkür etti, "AK Parti iktidarı döneminde görmediğimiz şeyi gördük" dediler. Niye gayrimüslimleri zikrediyor? Çünkü oradaki lobilere hitap ediyor.

Türkiye'deyken muhafazakar kesimin hissiyatını hareket geçireceksiniz, oraya gidip lobilere, Rum lobisine, Ermeni lobisine "Türkiye'de gayrimüslimler baskı altında" diyeceksiniz. Kürt meselesi senin için bu kadar önemliyse 3 senedir yürüttüğümüz çözüm sürecine niye engel olmaya kalktın? En kritik yerlerde, emniyetteki unsurlarla çözüm sürecini niye baltalamaya çalıştınız"