Tiyatrocular Rumeli Hisarı'na cami yaptırmayacak
ensonhaber.com

defne

Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul'un fethi öncesinde Anadolu Hisarı'nın tam karşısına yaptırılan, Rumeli Hisarı'nda yarım asırdan fazladır harabe bir halde bulunan ve yıkılan minaresi virane şeklinde kalan hisar mescidi sonunda aslına kavuşturuldu.

SKANDAL ÇAĞRI

Sadri Alışık Ödül Töreni'nde 'yılın en iyi kadın sanatçısı' ödülünü vermek üzere sahneye davet edilen ortalama bir tiyatro oyuncusu, Rumeli Hisar'ındaki mescit için skandal bir çağrıda bulunarak, ödül törenine gölge düşürdü.

MESCiT'E İZİN VERMEYELİM

Ödülü vermek için sahneye çıkan oyuncu "Rumeli Hisarı sahnesine mescit yapmak isteyenlere izin vermeyelim" diyerek çağrı yaptı.

Tiyatrocular Rumeli Hisarı'na cami yaptırmayacakFATİH SULTAN MEHMED'İN MİRASI

Cami, hisarın içinde yer aldığından Hisar Camii, hisara Boğazkesen Kalesi dendiği için Kale Camii, Fatih yaptırdığı için de Fatih Sultan Mehmed Mescidi diye adlandırılmış ve hepsi de değişik vesilelerle kullanılarak yaşatılmıştı. Fakat o en çok, Sultan II. Mehmed’e "Fatihler babası" manasına gelen ‘Ebu’l Feth’ sıfatı verildiği, camiyi de onun yaptırıp vakfettiği için fethi tedai ettirmesinin de tesiriyle Ebu’l Feth Camii adıyla anılmıştı.

Defne Halman'dan mescit yapımına izin vermeyelim çağrısı VİDEO