Dev derbide kazanan Galatasaray

Dev derbide kazanan Galatasaray

Fenerbahçe'nin belki de uzun zaman sonra bu kadar rahat geldiği Galatasaray deplasmanında ev sahibi takım maça oldukça iyi başladı. Sarı kırmızılı ekip son haftalardaki kötü performansını bu maçta telafi etme isteğiyle sahaya çıktı. Maça da hızlı başlayan Galatasaray 9.dakikada Sneijder'in şık golü ile öne geçti. Oldukça gergin geçen mücadelede oyun fauller nedeniyle sık sık durdu. Galatasaray biraz daha etkili olan taraf olsa da ilk yarıda dakikalar geçtikçe tempo düşmeye başladı.

KARTLAR PEŞ PEŞE GELDİ EMRE ATILDI

Faul sayılarının hızla arttığı maçta özellikle Emre ve Melo arasındaki gerginlik dikkat çekti. İlk yarıda toplam 8 sarı kart çıkarken, Emre Belözoğlu, Melo'ya yaptığı faul sonrası 40.dakikada oyundan atıldı. Fenerbahçe ilk yarı boyunca organize bir atak geliştirmekte zorlanırken, sarı kırmızılı takım skoru erken bulmanın da avantajıyla devreye rahat bir şekilde girdi.

İkinci yarıya Fenerbahçe biraz daha etkili başladı. İlk yarıdaki dağınık görüntüsünden uzaklaşan sarı lacıvertli ekip rakibini daha önde karşıladı fakat 10 kişi olmanın dezavantajı ile karşı karşıya kaldılar. Galatasaray ise hem skorun hem de rakibin eksik olmasının rehavetiyle biraz daha topu rakibine bıraktı. Oyun ilk yarıdakinin aksine durağan geçerken kartlar havada uçuşmaya devam etti.

MELO DA OYUNDAN ATILDI

Galatasaray'da sertliğiyle dikkat çeken Melo 87.dakikada ikinci sarı karttan oyun dışı kaldı. Fenerbahçe her ne akdar bu kartın ardından eşitliği sağlamak için uğraştıysa da sonuç elde edemedi. Maç Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılaşmanın detayları için tıklayınız...

Galatasaray - Fenerbahçe maçından kareler