Diyanet Başkanı'ndan Kurban Bayramı açıklaması

Diyanet Başkanı'ndan Kurban Bayramı açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ankara'da düzenlenen kurban kesim organizasyonunun tanıtım toplantısında yaklaşan Kurban Bayramıyla ilgili konuşma yaptı.

İşte konuşmadan satır başları;

"Namaz, hac, kurban gibi ibadetler elbette çok önemlidir ancak bunların arkasında mana ve hikmeti kaybettiği zaman gayeye ulaşmak mümkün değildir.

GAYE TÜM İNSANLARIN FAYDASINA SUNMAKTIR

Kestiğiniz kurbanların etleri ve kanları Allah'a ulaşacak değildir. İslamın gayesi kurban, kurbanın gayesi Allah içindir. Gaye yaratıcıya yakın olmaktır. Ama sebep onu hayra dönüştürerek bütün insanların faydasına sunmaktır.

KURBAN VE HAC BİRBİRİNİN PARÇASIDIR

Çok kıymetli kardeşlerim hac ibadeti ile kurban ibadeti birbirinin parçasıdır. İslam ümmetleri tarafından takdim edilmiştir. Peygamber Efendimizin hayatı boyunca kurban kesmediği bir yıl olmamıştır. Dolayısıyla İslama çok önem vermiştir. Bir taraftan müslümanlar hac ibadetini yaparken, Kabeyi tavaf ederken, kurban keserken dünyanın muhtelif yerlerinde müslümanlar da kurban keserek bu ümmete katılırlar ve hep birlikte bu ibadetin içinde Allah'a yakın olmanın yollarını ararlar.

HAYVAN KESİLİRKEN ŞEFKATLİ OLUNMALIDIR

Her sene Diyanet İşlerinin kurbanla ilgili çok önemli ikazları oluyor üzerinde önemle durduğumuz çok önemli hususlar var. Bu  hususları tekrar etmeye devam edeceğiz. Bir tanesi, kurban ibadetini ifa ederken mümin şefkatini ve merhametini asla elden bırakmayacak. Keseceği hayvana şefkatli olmak zorundadır.

BİZİ ALLAH'TAN UZAKLAŞTIRACAK DAVRANIŞLARDAN UZAK DURMALIYIZ

İkinci üzerinde durduğumuz husus, bizi Allah'a yakınlaştıracak ibadeti ifa ederken ondan uzaklaştıracak davranışlardan uzak durmalıyız. Usulüne aykırı sağda solda hayvana eziyet etmemeliyiz.''