Diyarbakır'da polise roketli saldırı: 1 şehit
Ajanslar

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Mescit Mahallesi'nde terör örgütü PKK mensuplarınca açılan cadde ve sokaklarda kazılan hendekleri iş makinesiyle kapatmaya çalışan polis ekibine roketatarlı saldırı gerçekleştirildi.

Diyarbakır'da polise roketli saldırı: 1 şehit

1 POLİS ŞEHİT OLDU

Olayda iş makinesini kullanan polis memuru şehit oldu, bir polis memuru ve bir sivil de yaralandı. Teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyon sürüyor.

Diyarbakır'da polise roketli saldırı: 1 şehit VİDEO

Diyarbakır'da polise roketli saldırı: 1 şehit

3 MAHALLEDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Roketin isabet ettiği kepçenin sürücüsü olan 1 polisin şehit edilmesinin ardından 3 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Silvan Kaymakamlığı tarafından ilan edilen sokağa çıkma yasağı, polis zırhlı araçları ile belediye hoparlöründen duyuruldu. İlçe merkezinde dolaşan zırhlı polis araçları ve belediye hoparlörlerinden yapılan anonsta, "İkinci bir emre kadar Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir" denildi.

OPERASYON BAŞLATILDI

Sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından Konak, Tekel ve Mescit mahallelerinde geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Mahalle aralarında hendek kazarak güvenlik kuvvetlerine tuzak kuran terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonun tüm hızıyla devam ettiği ve bölgeye çok sayıda takviye zırhlı araç gönderildiği bildirildi.