Dubai Emiri'nin kızı Mehra'nın tepkisi konuşuluyor

Dubai Emiri'nin kızı Mehra'nın tepkisi konuşuluyor

Mısır'da yaşanan vahşete Dubai Emiri'nin kızı Prenses Mehra'nın Facebook'tan verdiği tepki geçen hafta Türkiye'de manşetlere taşınmıştı. Çok sayıda insan Prenses Mehra'nın Facebook'tan yaptığı "Akan kanın nedeni bizim paralımız" tepkisine destek vermişti. Ancak Dubai hükümeti hemen açıklama yapıp Prenses Mehra'ya ait olduğu sanılan hesabın sahte olduğunu söyledi. Bu olayı Vatan Gazetesi'ndeki köşesine taşıyan Damla Doğan Prenses Mehra'yı anlattı.

İşte o köşe yazısı;

MEHRA ÇIKIP "YALAN DEĞİL, GERÇEK" DESEYDİ NE OLURDU?

Mısır'da kim kazanacak

Mısır'da 3 Temmuz'da yaşanan askeri darbenin ardından tansiyon bir türlü düşmek bilmiyor. Askeri cunta yönetimi demokrasi yanlısı barışçıl gösterileri kanla bastırırken dünya sessiz kalmakla suçlanıyor. Batı'nın kestiği yardımları telafi edeceğini açıklayan Körfez ülkeleri ise eleştiri oklarının hedefinde. İşte uluslararası arenada gerilim böylesine artmışken sosyal medya bir kez daha 'sahte' bir açıklama ile çalkalandı.

'Akan kanın nedeni bizim paralarımız'

Söz konusu açıklama Birleşik Arap Emirlikleri'nin Başbakanı ve Devlet Başkanı Yardımcısı olan Dubai Emiri Muhammed bin Raşid El Maktum'un kızı Mehra'dandı. Dubai şeyhinin 23 çocuğundan biri olan Mehra sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan çok sert bir açıklamada bulunmuştu. Mehra'ya atfedilen sözler "Özür dilerim baba ama (Mısır'da) akan kanın nedeni bizim paralarımız" şeklindeydi. Ancak Dubai hükümetinden yalanlama gecikmedi. Resmi Twitter sayfasından yapılan açıklamada Mehra'nın denen Facebook hesabının sahte olduğu duyuruldu.

Dubai Emiri'nin kızı Mehra'nın tepkisi konuşuluyor

Yalanlama 'yalan' olmasın

Sosyal medyanın yine sosyal medya üzerinden yalanlandığı bu ilginç olay yabancı basına pek yansımadı. Ancak Türkiye'de haberi kullanmayan gazete ya da televizyon kanalı neredeyse kalmadı. Haber kısa sürede yalanlanmış olsa da ilgi çekiyordu. Pek çok kişiye göre yalanlama bile 'yalan' olabilirdi. Mehra'nın yazdığı iddia edilen açıklama serveti 40 milyar doların üzerinde olan aileyi tanıyanları şaşırtmadı. Zira Prenses Mehra uzun zamandır Arap dünyasının modern yüzü olarak tanınıyor.

Annesi Yunanistan doğumlu

1994 doğumlu Mehra kendini tanıttığı sayfasında farklı düşüncelere, bakış açılarına ve geleneklere saygı duyarak büyüdüğünü belirtiyor. Babası, Birleşik Arap Emirlikleri'nin en etkin ailelerinden birinden geliyor. Annesi ise Yunan. Antik çağda şehir-devletken askeri gücüyle adını duyuran Yunanistan'ın güneyindeki Sparta bölgesinden. Mehra da işte bu farklı geleneklerin harmanında büyümüş. En büyük tutkusu olan ata binmeye İngiltere'de anaokuluna giderken başlamış. Bugün sayısız yarışmada onlarca ödülü var. Annesi ile birlikte İngiltere'nin ardından Atina'ya taşınmış. 2009'dan bu yana Dubai'de yaşıyor.

Dubai Emiri'nin kızı Mehra'nın tepkisi konuşuluyor

Sanata da meraklı, resim yapıyor

Sadece spor da değil. Prenses Mehra sanata da meraklı. Resim yapıyor, Arap kadın tasarımcıları desteklemek için moda şovları düzenlenmesine önayak oluyor. Pek çok olanağa sahip biri olarak ihtiyacı olanlara yardım etmesi gerektiğinin bilincinde. Özellikle meme kanserine dikkat çekmek için ya da öksüz ve yetim çocuklara yardım için düzenlenen projelerde gönüllü olarak yer alıyor. En büyük hayali ise bir gün kendi yardım derneğini kurabilmek.

Arap dünyasının modern yüzü

Aslında Mehra gibi tüm aile, Arap dünyasının modern yüzü olarak görülüyor. Turizmin ana gelir kaynağı olduğu Dubai'de belki de şartlar bunu gerektiriyor. Mehra'nın babası Dubai hükümdarı El Maktum sık sık şeriat hukuku nedeniyle cezalandırılan yabancıları affetmesiyle biliniyor. Bunun son örneği de tecavüze uğradığı halde evlilik dışı seks yaptığı ve alkol aldığı gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılan Norveçli kadını geçen ay affetmesiydi.

Kardeşleri de başarılı birer sporcu

Mehra'nın kardeşleri de özellikle spordaki başarılarıyla biliniyor. 1980 doğumlu Prenses Maitha tekvando ve karatede büyük başarılara sahip. Öyle ki 2006 Asya Oyunları'nda ülkesini bu alanlarda o temsil etmiş ve gümüş madalya kazanmış. Yine aynı yarışta erkek kardeşi Raşid hem bireysel ve hem de üç kardeşiyle birlikte takım halinde 'Atlı Dayanıklılık' yarışlarında altın madalya kazanmıştı.