Memurun emekli ikramiyeleri artacak

Memurun emekli ikramiyeleri artacak

Mahkeme, Emekli Sandığı Kanunu’nda yer alan “emekli ikramiyesinin hesaplanmasında 30 yılı aşan süreler dikkate alınmaz” ibaresinin Anayasa’ya aykırı olduğunu hükmetti. Buna göre artık emekliler 30 hizmet yılını aşan çalışmaları için de emekli ikramiyesi alabilecek.

Ancak önce gerekçeli kararın Resmi Gazete’de çıkması gerekiyor Bu da en erken 2 ayı bulabilir. Memurların bu sırada emeklilik dilekçelerini bekletmesi tavsiye ediliyor.

İŞTE YENİ "EMEKLİ İKRAMİYELERİ"

Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karar neticesinde, 2015 yılı itibariyle orta dereceli kademelerde görev yapan memurların (memur, şef, daire başkanı) emekli ikramiyelerinde 30 yılın üzerindeki her bir yıl için 2.050 TL ile 3.000 TL arasında bir artış olacağı öngörülüyor.

Yüksek unvan ve dereceli memurlarda ise bu rakam yıl bazında 3.500 TL’ye kadar çıkabilir. Aşağıdaki tabloda, Türkiye Kamu- Sen’in yapmış olduğu hesaplamalara göre yeni durumda çeşitli kadrolar itibariyle 30, 35 ve 40 yıllık kıdem üzerinden alınabilecek emekli ikramiyeleri 2015 yılı baz alınarak verildi.

Memurun emekli ikramiyeleri artacak