En çok dokunulmazlığı kaldırılmak istenen BDP'li

En çok dokunulmazlığı kaldırılmak istenen BDP'li

Türkiye Milletvekillerini ve Seçilmişleri İzleme Komiteleri Derneği (TÜMİKOM) Genel Koordinatörü Mustafa Durna, Türkiye'de en fazla dokunulmazlığı kaldırılmak istenen milletvekilinin 22 kez ile BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna olduğunu açıkladı. Durna, Mardin milletvekillerinin performasınının TBMM genel ortalamasının altında olduğunu söyledi.

Amaç: Sorgulayan seçmen, hesap veren siyasetçi

TÜMİKOM Genel Koordinatörü Mustafa Durna, Mardin milletvekillerinin performanslarını Mardin Ticeret ve Sanayi Odası'nda düzenlediği toplantıyla açıkladı. Toplantıda Mardin miletvekillerinin 23'üncü dönem 3'üncü yasama yılındaki etkileri ele alındı. Durna, genel performansta yasama ve denetleme etkinliğinde bütün Mardin milletvekillerinin Türkiye ortalamasının altında olduğunu ifade ederek, buradaki amaçlarının 'sorgulayan seçmen, hesap veren siyasetçi' için olduğunu, bundan sonra da milletvekillerinin yasama ve denetlemelerinin takipçisi olacaklarını söyledi.

Açıklanan istatistiki bilgilerle TÜMİKOM olarak bir çok defa milletvekillerinin hakarete varan tepkileri ile karşılaştıklarını söyleyen Durna, bir milletvekilinin raporunu hazırlamak için 150 bin sayfanın tarandığını söyledi.

Mardin milletvekilleri TBMM performans ortalamasının altında

Durna, bu dönem içerisinde Türkiye genelinde hakkında en çok yasama dokunulmazlığı istenen milletvekilinin 22 defa ile BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna olduğunu belirtti. Mardin milletvekillerinin genel performans ortalasının yüzde 0.27 olduğunu belirten Durna, bu oranın TBMM'nin genel ortalamasının altında olduğu kaydetti.

TÜMİKOM Genel Koordinatörü Mustafa Durna şunları söyledi: "BDP Milletvekili Emine Ayna 24 etkinlik, AK Parti milletvekilleri Cüneyt Yüksel 15, Gönül Bekin Şahkulubey 9, Mehmet Halit Demir 4, Süleyman Çelebi ise 1 etkinlikle TBMM genel ortalamasının altında bulunuyor. Bu rapor meclisin 45 bin sayfalık arşivinden derlenerek hazırlanmıştır. Mardin seçmenlerin oy verip meclise gönderdiği milletvekillerinin, söz konusu yasama döneminde TBMM'deki performanslarını Mardin halkıyla paylaşmak istedik. Halkımız böylelikle seçtiği insanların meclisteki genel performansını görmüş oluyor."