Erdoğan alın teri sömürüsüne dikkat çekti
ensonhaber.com

ERDOĞAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası 8. İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansında konuştu.

Erdoğan konuşmasına "Bizim için her an her gün anneler günüdür. Annelerin ellerinden öpüyorum, onlara saygılarımı sunuyorum" mesajıyla başladı.

Cumhurbaşkanı işverenlere seslenerek "Biz insana makine gibi salt bir üretim aracı olarak bakmayız. Bizim anlayışımızda insan homoekonomikus değildir" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan devamında şunları söyledi:

"ÖNCE KENDİMİZİ DÜZELTMELİYİZ"

"Son 13 yılda Türkiye işçi sağlığı, maaşları, iş sağlığı ve güvenliği konusunda önemli reformlara imza attı.

İş kazalarının azaltılması, can kayıplarının ve emek sömürüsünün önüne geçilmesi için öncelikle kendimizi düzeltmeliyiz.

"ARTIK MAAŞLAR ENFLASYONUN ÜZERİNDE"

Ekonomimizi büyütürken milli gelirin eşit şekilde dağıtılmasına özen gösterdik. İşçilerimizin hakkını kısmadık. Hak ve adaleti gözetmeyen hiç bir ideoloji fayda sağlayamaz. En düşük memur maaşı 392 lirayken bugün en düşük memur maaşı 2 bin 395 liraya ulaştı. Bunlar idealdir demiyorum, sadece bir kıyaslama yapıyorum. Bundan önceki dönemlere baktığım zaman artan değil sürekli enflasyonun bitirdiği maaşlar varken, şimdi devamlı enflasyonun üzerinde maaşın olduğunu görüyorum.

Erdoğan: İşçinin alın terinden sömürmeyin VİDEO

"İŞÇİNİN ALIN TERİNİ SÖMÜRMEYİN"

Buradan işverenlerimizi sesleniyorum: İşçinin alın terinden sömürerek kazanç elde etme anlayışından vazgeçin. İşçinin alın terinin hakkını vermek sizi daha kazançlı kılacaktır"