Erdoğan: Elinde molotof olan bir gençlik istemiyoruz
AA

erdoğan

Erdoğan, doğumunun seneidevriyesinde Hz. Muhammed'i rahmetle, minnetle, özlemle andıklarını, kendisine bağlılıklarını bir kez de bu toplantı vesilesiyle ifade ettiklerini söyledi.

Erdoğan, yüce Allah'tan, Resulünün şefaatine, rızasına nail olmayı kendilerine nasip etmesini dileyerek, bu vesileyle Hz. Peygamber'in Ehlibeyti ile Ashabını da hürmetle yad ettiklerini kaydeerek şu açıklamalarda bulundu:

"ELİNDE MOLOTOF DEĞİL, KALEM OLAN GENÇLİK İSTİYORUZ"

"Biz, elinde döner bıçaklarıyla dolaşan bir gençlik istemiyoruz. Molotofkokteyliyle dolaşan gençlik istemiyoruz. Demir bilyeler atacak sapanlarla dolaşan gençlik istemiyoruz. Biz, saygıyı, sevgiyi, özellikle de sevgili Peygamberimizin izinde bulan bir nesil istiyoruz"

"Ellerine kalemi alarak, Nur Peygamberini, Güllerin Elçisini kağıda aktaran bu gençliği gördükçe ülkem adına, milletim adına ne kadar gururlandım bilemezsiniz"

"Birileri çıkıyor Kur'an'a meydan okuyor, birileri çıkıyor sevgili Peygamberimizin o yoluna, sünnetine meydan okuyor. Onlar bunu yaparken ne yazık ki demokrasiden, özgürlükten bahsediyor. Herhalde milletimiz bunlara gereken dersi vakti geldiğinde gereken yerde verecektir"

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)