Erdoğan Joe Biden'la 2,5 saat görüştü

15.30'da başlayan görüşme 2 buçuk saat sürdü. İstanbul ve Diyarbakır'daki terör saldırılarıyla ilgili olarak ABD yönetiminin sergilediği dayanışmadan memnuniyetini dile getirdiği belirtilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, terörle mücadele konusunda kamuoyunun sağlıklı bilgilendirilmesinin ve doğru mesajlar verilmesinin önemli olduğunun altını çizdiği öğrenildi.

Erdoğan Joe Biden'la 2,5 saat görüştü

TERÖRLE MÜCADELEYİ BALTALAYACAK TUTUMDAN UZAK DURUN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, müttefik ülkelerin yetkililerinden bu konuda duyarlılık beklediklerini hatırlatarak, Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlılığını baltalamaya çalışan kesimlere katkı niteliği taşıyabilecek duruş ve ifadelerden uzak durulması gerektiğini vurguladığı ifade edildi.

TERÖR PROPAGANDASI FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİLDİR

Türkiye'nin tıpkı ABD gibi bir hukuk devleti olduğuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, terör propagandası yapmanın ve terör eylemlerine destek niteliği taşıyan beyanlarda bulunmanın, fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğine dikkati çektiği belirtildi.

Erdoğan Joe Biden'la 2,5 saat görüştü

YPG DE DAEŞ GİBİ, EL KAİDE GİBİ TERÖR ÖRGÜTÜDÜR

Görüşmede, Türkiye'nin DAİŞ, PKK, El Kaide, DHKP-C gibi terör örgütleri arasında hiçbir ayrım yapmadığı, PYD ve YPG'yi de terör örgütü olarak gördüğü de tekrarlandı. Suriye'de oldukça kritik bir süreç yaşandığına işaret eden taraflar, geçiş hükümeti oluşturulması için neler yapılabileceğine ilişkin görüş teatisinde de bulundular.

Erdoğan Joe Biden'la 2,5 saat görüştü