Erdoğan, Juncker ve Tusk ile bir araya geldi
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ile AB Konseyi binasındaki görüştü.

Türkiye-AB ilişkilerinde fırtınalı bir döneme denk gelen görüşme sonrası ortak açıklama yapılmadı.

Erdoğan, Juncker ve Tusk ile bir araya geldi

JUNCKER: TÜRKİYE 10 YIL DAHA BEKLEYECEK

Geçtiğimiz aylarda Türkiye'nin üyelik süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Juncker, "Şu anda Türkiye AB üyeliğine hazır değil. Sanırım on yıl içerisinde de hazır olamayacak." ifadelerini kullanmıştı.

Mülteci krizinin ardından yeniden mikrofonların karşısına geçen Juncker  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "güvendiğini" belirterek "Erdoğan, ülkesinin kıyılarını suç örgütlerinin ve insan tacirlerinin ellerine bırakmayacaktır." diye konuşmuştu.

Erdoğan, Tusk ve Juncker ile görüştü VİDEO

Erdoğan, Juncker ve Tusk ile bir araya geldi

İNSAN HAKLARI GÖRÜŞÜLDÜ

AB Konseyi Başkanı Tusk görüşme sonrası Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "işbirliğinin gerekliliği" konusunu görüştüklerini belirterek, "insan hakları konusunu Erdoğan ile görüşmenin odağına taşıdığını" kaydetti.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in sözcüsü Margaritis Schinas da görüşme öncesi Twitter'da yaptığı paylaşımda "AB ve Türkiye birlikte çalışmak zorundadır ve birlikte çalışacaktır" ifadelerine yer vermişti.

Erdoğan, Juncker ve Tusk ile bir araya geldi