Erdoğan ve Putin Suriye meselesini konuştu

Erdoğan ve Putin Suriye meselesini konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bugün bir telefon görüşmesi yaptı. İkili ilişkilerin yanı sıra bölgesel sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulunulan görüşmede ağırlıklı olarak Suriye konusu ele alındı. Başbakan Erdoğan, Suriye'de insani durumun giderek kötüleştiğine dikkati çekerek, soruna çözüm bulma amacıyla somut adımlar atılmasının gerekli olduğunu vurguladı.

SURİYE İÇİN ÇÖZÜM ARAYIŞI

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan ve Putin, telefon görüşmesinde Suriye'deki soruna çözüm arayışı çerçevesinde yapılması planlanan Cenevre II toplantısı hakkında da görüş teatisinde bulundu. Rusya Devlet Başkanı Putin'in Cenevre II toplantısına büyük önem verdiğini belirttiği görüşme sırasında, Başbakan Erdoğan'ın da Türkiye'nin Cenevre II toplantısını desteklediğine ve sonuç alınabilmesi için uluslararası toplumun üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğine işaret ettiği belirtildi.

ERDOĞAN'DAN PUTİN'E SOMUT ADIM AT ÖNERİSİ

Başbakan Erdoğan'ın, Suriye'de insani durumun giderek kötüleştiğine dikkati çekerek, soruna çözüm bulma amacıyla somut adımlar atılmasının gerekliliğini de vurguladığı ifade edildi. Telefon görüşmesinde Erdoğan ve Putin'in, Türkiye-Rusya arasındaki ikili ilişkilerinin daha da geliştirilmesi çerçevesinde, iki ülke arasında ihdas edilmiş olan Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin önemine değindikleri öğrenildi. Edinilen bilgiye göre iki lider, 45 dakika süren telefon görüşmesinde, Eylül ayında San Petersburg'da düzenlenecek olan G-20 Zirvesi'nin hazırlıkları ile ilgili olarak fikir teatisinde de bulundu.