Erdoğan Zafer Çağlayan hakkındaki iddianameyi yorumladı
ensonhaber.com

erdogan

ABD'de eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan ve eski Halkbank yöneticisi Levent Balkan hakkında iddianame hazırlandı, mahkemeye sunuldu. Eski Başsavcı Bharara’nın yerine New York Güney Başsavcılığına vekaleten bakan Joon H. Kim tarafından hazırlanan son iddianamede Çağlayan ve Aslan yaptırımların ihlali için komplo ve işbirliği yapmakla suçlandı.

"HUKUKİ MANTIK İÇİNDE YORUMLANAMAZ"

Konu ile ilgili Kazakistan ziyareti öncesi konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu konu gerçekten çok çok ilginç bir konu. Ben Türkiye'ye yönelik bir adım olarak değerlendiriyorum. Bizim İran'la hassas ilişkilerimiz var. Hukuki mantık içinde yorumlanamaz." diyerek şöyle konuştu;

Erdoğan Zafer Çağlayan hakkındaki iddianameyi yorumladı VİDEO

"BU İŞİN ARKASINDAN PİS KOKULAR GELİYOR"

"Ekonomik ilişkilerimizi yürüten Zafer Çağlayan'dır. Hükümetimizin adına adımlarımızı uygulamıştır. Tamamen şu an atılan bu adımlar siyasidir. ABD tabii bu konuyu gözden geçirmesi lazım. Bu işlerin arkasından çok pis kokular geliyor.

Rıza Zarrab olayı da öyledir, Halk Bankamızın yöneticisi Hakan Bey'le ilgili konu da öyledir. Washington'da Büyükelçiliğimiz önünde PKK'lıların bize saldırıyor havasına girip, ABD güvenlik güçlerinin herhangi bir tedbir almaması da işte bu pis kokuların bir ifadesidir. Benim korumalarım hakkında soruşturma var. Olay günü orada olmayan koruma hakkında da soruşturma başlatıldı. Bu, ABD yönetiminin düşmüş olduğu aczi gösterir, kendilerine de bunu bildirdik. Büyük devlet olmak başkadır, adil devlet olmak başka bir şeydir."