Erdoğan'a fahri profesörlük unvanı verildi

erdogan

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Türkmenistan’ın Aşkabat kentinde Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde düzenlenen törene katıldı. Törende Türkmenistan yerel kıyafetlerini giyen  Erdoğan'a fahri profesörlük unvanı verildi. Erdoğan daha sonra da saz çalan çocuklarla fotoğraf çektirdi. Ardından Erdoğan cübbe giyerek Uluslar arası İlişkiler Enstitüsü’nde konuşma yaptı.

Erdoğan'a fahri profesörlük unvanı verildi İZLE

MESCİD-İ AKSA'YA YAPILAN BU GİRİŞİM AFFEDİLEMEZ

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, İsrail’in Mescid-i Aksa saldırısına değinerek, "İsrail yönetimi bu alçaklığı bu barbarlığı durdurmak zorundadır. Çünkü Mescid-i Aksa’ya karşı yapılan bu eylem, bu girişim asla affedilemez, asla bağışlanamaz. Suriye’de Esed hiçbir ayrım yapmadan kimyasal silahlarla, konvansiyonel silahlarla, varil bombalarıyla her gün çocuk katlediyor, insan katlediyor. Aynı şekilde İsrail yaptıklarından dolayı hiçbir müeyyideyle karşılaşmadığı için cinayetlerini bir adım öteye taşıyıp bütün Müslümanlar hatta Hıristiyan ve Museviler için mukaddes olan işte bu mabedimizi ne yazık ki saygısızca içine girip tüm Kuran’ı Kerim’leri yerlerde ve mihrabı, minberi yakıp yıkmaya çalışıyor." dedi.

Erdoğan'a fahri profesörlük unvanı verildi

MÜSLÜMANLARIN İNANCINA SALDIRMAKTIR

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti;

"Bakın burada şunu açıkça söylemek zorundayım. Mescid-i Aksa’ya doğrudan girmek Müslümanların inancına, kutsalına saldırmaktır. Mescid-i Aksa’ya postalla girmek tüm Müslümanların mahremine girmektir. Mescid-i Aksa’ya el uzatmak hiç abartmadan söylüyorum Kabe-i Muazzama’ya el uzatmak kadar canicedir, alçakçadır, bir o kadar da canicedir. Eğer dünya eğer BM, çocuklara camilere, ibadet yerlerine saldıran canileri durdurmayacaksa o zaman niye var? AB çocukların hayat hakkını ibadethaneleri savunmayacaksa niye var? Acaba bu şımarıklık ve vurdumduymazlık daha ne kadar devam edecek?

Erdoğan'a fahri profesörlük unvanı verildi

SİNAGOGLARA YAPILSA BU SALDIRI BM NE DER

Uluslararası organizasyon hiçbir ülke İsrail’in çocuk katletme politikasına karşı çıkmıyor. Çocukların ölümünün önüne geçecek hiçbir tedbir almıyor şu anda Mescid-i Aksa yakılıyor. Mescid-i Aksa’nın içinde mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim yerlerde sürülüyor. Mihrap, minber kırılıyor, kapılar kırılıyor Mescid-i Aksa sadece Filistinlilerin mabedi değil. Mescid-i Aksa tüm dünya Müslümanlarının kıblesidir, mabedidir. Bu gidiş doğru bir gidiş değil. Acaba Sinagoglara karşı böyle bir barbarlık yapılsa, böyle bir alçaklık yapılsa buna BM ne der. Biz kendi ülkemizde böyle şeylere bugüne kadar hiçbir zaman fırsat vermedik. Zaman zaman istenilmeyen olaylar olmuştur, her zaman karşısında dik durdur. Bugünde olsa dik dururuz yarın da olsa dik dururuz. Neden? Çünkü bizim medeniyetimizin, dini değerlerimizin gereği budur da onun için. Bizim İsrail halkına karşı bir tavrımız yok. Bizim tavrımız İsrail yönetimine karşı."

Erdoğan'a fahri profesörlük unvanı verildi