ABD'li Ermeniler Başbakanlık'ın açıklamasından memnun İZLE

ABD'li Ermeniler Başbakanlık'ın açıklamasından memnun İZLE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 1915 olaylarına yönelik açıklamalarını değerlendiren Türkiye'den ABD'ye göç etmiş Ermeni vatandaşlar, açıklamayı olumlu bulduklarını söyledi.

ABD'li Ermeniler Başbakan'ın açıklamasından memnun İZLE

"42 YILDIR TÜRKİYE'DE ÇOK RAHAT YAŞADIM"

Bogos Mayramoglu, “Başbakan'ın yaptığı açıklama çok güzel bir açıklama. Bence biraz da geç kalınmış bir açıklama. Bu açıklama ile her şey bitmiyor. İki devlet yetkililerinin görüşmesi gerekiyor. Ben 42 yıl Türkiye'de çok rahat yaşadım. Fakat devlet adamları 1915'i diline sarmış gidiyor. Böyle bir şeyin var olup olmadığını bilmiyorum, tarihçiler bunu araştırmalı. Başbakan'ın yaklaşımları için teşekkür ediyorum. Türk ve Ermeni milleti asırlardır beraber yaşadı, bugün de beraber yaşıyor” dedi.

"BAŞBAKAN'IN KONUŞMASI HOŞUMUZA GİTTİ"

Garbiz Sahnazoğlu, “Kadırga doğumluyum, 88 yaşındayım. İstanbul'un en eski şoförlerindenim. Yıllardır buradayım ve hep İstanbul'a gidip geliyoruz. Atalarımdan yaşadıklarına dair konuşmalarını dinlerdim ama hiçbir zaman hiçbir arkadaşım ile böyle bir ayırım yapmadım. Benim için din, dil, ırk ayrımı olmaz. Başbakan'ın konuşması da hoşumuza gitti açıkçası” dedi.

"TAYYİP BABA'YA SAYGILARIMI SUNUYORUM"

Garo Hatun, “30 yıldır burada yaşıyorum, İstanbul'dan geldim. Başbakan Erdoğan'ın, babam diyeceğim, konuşmasını çok takdir ettim. Başbakan Erdoğan'ı büyük takdir ile karşılıyorum ve ‘Tayyip Baba'ya saygılarımı sunuyorum” dedi.

"KENDİSİNDEN DE BÖYLE BİR JEST BEKLENİRDİ"

42 yıldır Los Angeles'te yaşadığını söyleyen Migirdic Menzilciyan ise, “İstanbul Ermeniler Cemiyeti'nin azasıyım. Başbakan Erdoğan'ın yaptığı jestten dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendisinden de böyle bir jest beklenirdi. Sağ olsunlar. İnşallah ileride Türk ve Ermeniler birlikte çok güzel günler geçirecekler” diye konuştu. Los Angeles'te yaşayan Ermenilerin sözde soykırım anması çerçevesinde çeşitli gösteriler düzenleyecekleri öğrenildi. Los Angeles'in ana caddelerinden olan Hollywood bulvarı ve Türkiye Başkonsolosluk binasının da üzerinde bulunduğu Wilshire bulvarı trafiğe kapatılacak ve protesto ve anma gösterileri düzenlenecek.