Facebook’ta oynanan Avataria oyunu yasaklandı
Ajanslar

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre Facebook’a giriş yapan kullanılacılar arasında oynanan ’Avataria’ adlı oyunun yasaklanması talebi Sakarya Emniyet Müdürlüğü’nden geldi.

Facebook’ta oynanan Avataria oyunu yasaklandı

OYUNUN YASAKLANMASI İSTENDİ

İl Emniyet Müdürlüğü, Sakarya Cumhuriyet Bassavcılığı’na gönderdiği yazıda özellikle 18 yaşından küçük çocukların ilgi gösterdiği Avataria adlı oyun sırasında yapılan yazışmaların internet ortamında görülmesi, küfürleşmelerin küçük çocuklar üzerinde olumsuz etki yaratması ve çocukların istismara uğrayabileceklerini belirterek, oyunun yasaklanmasını istedi.

Facebook’ta oynanan Avataria oyunu yasaklandı

Sakarya Cumhuriyet Bassavcılığı talebi uygun görerek Facebook’un popüler oyunu Avataria’nın yasaklanmasına karar verdi. Savcılığın bu kararı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na bağlı olan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na bildirildi.

TACİZ DİYALOGLARI PAYLAŞILDI

Ekşi Sözlük yazarı 'soguk ulke'nin tehlikeye dikkat çeken paylaşımı sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Söz konusu yazıda Ekşi Sözlük yazarı 9 yaşındaki yeğeninin oyunda maruz kaldığı tacizi ve o diyalogları paylaştı. Bu diyaloglar şöyle:

***-tamam ne zaman doğum günün

ben- temmuzdaa

*** tamam eğer annen almazsa ben sana alırım

ben-telfon mu

***-evet ama burda sadece benimle konuş bir de bana sana gönderebileceğim bi adres lazım

ben- tamam

***-tamam sex oynayalım mı

ben- nasıl oynucaz

***- sen şimdi külodunu çıkar .........